Skip to main content

Taraf TV nu mai cântă pentru Prigoană. CNA nu le-a prelungit licența

 

CNA

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenței pentru postul Taraf TV nu a trecut de membrii CNA. Postul TV, a cărui licență expiră pe 15 februarie, mai are o șansă: contestația.

Majoritatea membrilor CNA au considerat că videoclipurile prezentate de postul TV ar fi prea vulgare și încalcă legislația privind protecția minorilor. În ședința de astăzi, s-a făcut și o selecție de videoclipuri difuzate pe postul TV. Pentru acestea, membrii CNA au votat o amendă de 15.000 de lei și intrarea în legalitate.

Tot în ședința de astăzi, Radu Călin Cristea a propus amendarea postului cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind minorii, dar nu a întrunit numărul de voturi.

Potrivit reprezentantului postului Rareș Gărduș, Top Media va face o contestație pentru ca solicitarea de prelungire a licenței să poată fi reanalizată.

Postul Taraf TV îi are acționari pe Silvius Prigoană (30%), Honorius Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

Din discuțiile de la CNA:

Rareș Garduș:

 • În legătură cu producția proprie, multe dintre videoclipuri sunt producția noastră. Vă pot pune la dispoziție o listă de videoclipuri produse la noi. Facă socotim strict emisiunile de top, dintr-o oră înseamnă vreo 10% producție proprie.
 • În materie de videoclipuri, de fiecare dată când vine un clip, noi îl verificăm. Nu este permisă nuditate pe post. După cum știți am scos, la cererea CNA, emisiunea fata de la miezul nopții.
 • Taraf TV a închis anul trecut cu o medie anuală de 35.000 de oameni, care reprezintă un post cu o oarecare audiență. Avem un public de circa 2,5 milioane de unici pe zi. Acest canal este distribuit în Germania, Franța, Spania. Din moment ce dânșii nu au avut niciun fel de contestații, chiar nu am simțit că aceste videoclipuri ar deranja.
 • Ne cerem scuze pentru multitudinea de fese pe care le-ați vizionat mai devreme pe ecran și care sunt destinate unui alt spațiu, nu acestui spațiu, sunt destinate unui public anume și nu Consiliului Audiovizualului. Ne cerem scuze pentru fesele respective.

Monica Gubernat, membru CNA – Promovați și maneliști minori, pentru că am văzut o melodie cu un minor înconjurat de fese. Am văzut bine, nu?
Rareș Gărduș – Respectivul minor este mult mai major decât Cleopatra Stratan cu vreo 15 ani și are acordul părinților. (...) Din câte știu eu nu este minor, dar vom verifica.

Radu Călin Cristea - Am citit în strtegia editorială a postului că difuzați muzică lăutărească tradițională și sau contemporană, iar la contemporană adăugați manele. Vi se pare că manelele reprezintă strict latura contemporană a muzicii lăutărească?

Rareș Gărduș - Aceste manele erau difuzate pe Etno TV. Intenția a fost ca Etno TV să difuzeze strict muzică lăutărească. Din nefericire nu prea există producție pentru așa ceva. Nu ai cu ce umple nici măcar o oră pe zi. Existăc câteva tarafuri, toate au mers spre muzica modernă. Din nefericire suntem și noi parte a unui mecanism economic.
Rareș Gărduș -Noi am depus toate eforturile pe care le-a considerat posibile să evităm orice fel de nuditate chiar și nonsexuală. Încercăm să evităm. Din acest moment o să cerem producătorilor să elimine dansul.

Radu Călin Cristea – Nu e dar dans acolo. Acolo sunt foarte multe lucruri. Se mimează la un moment dat o scenă de sex oral.

Rareș Gărduș - Așa ceva nu cred că e posibil la noi pe post. Dacă este așa, o să zboare. Nu cred că e așa ceva posibil la noi pe post.

Radu Călin Cristea – Mai sunt scene de perversiuni, se repetpsunt doamne, domnișoare care merg în patru labe, care sunt legate în lesă.
Rareș Gărduș – Nu am considerat că acele mișcări ar induce perversiuni.

Știre în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Fiecare este responsabil într-o democraţie ce doreste să vadă dacă există cineva care să ne îngrădească acela nu este cna -ul aceasta ar însemna că nu am fi pe deplin capabili să ne asumăm ceea ce vedem. Telespectorii sigur mu vor închiderea si mai mult ca sigur acestea se vor muta pe etno mai este puţin în acestă ţară până când ţiganii să devină majoritate aveţi grijă
 • Nu este corect deloc jos labele de pe Taraf tv. NU CRED CĂ VĂ DORIŢI CA ACEL POST SĂ DEVINĂ ISTORIE. Era un post bun domn' radu de la cna vede dânsul numai funduri goale dar ce mai suntem pe vremea împuscatului este capitalism nenică să ia masina timpulului dacă doreste
 • Este una din cele mai mari ipocrizii. Manelele sunt problema? Adica toate generalistele (profi cum ziceti voi p'aici) dau filme cu vandam&co in care, in preambul, vin niste baieti rai si le violeaza copiii, le "jicneste" gagicile, le zgarie masina dupa care eroii principali ii omoara in chinuri (adica moare dusmanii in traducere). Si fac 5% rtg pe 18-49 da' nimeni nu se uita. A scris cineva mai sus, cred ca au redus bugetele pentru Maruta si mai erau niste emisiuni pe A1, KanalD, etc in care erau prezenti in permanenta. Sau Prigoana nu e cuminte si e putin certat pe la business-uri.
 • Mister Willis esti "brusc" RAU DE TOT. Pai bre desteptaciune ambulanta,perostitutia legalizata chiar ar fi bune din muuuuulte puncte de vedere SI DA, chiar ar aduce bani grei la buget care ar putea sa te ajute si pe tine...o,tu,pudibondule.
  SI MAI GHICI CE? Habar nu ai avea de unde vin banii aia pentru ca bugetul ar fi buget si tu oricum tot la gradul asta de pudibonderie mentala ai ramane. PLUS strict legat de Taraf (care mie mi se parea o gluma a sortii pt ca era asezat in banda langa Trinitas) Teo are dreptate prin amenzi si restul chestiilor legale prin care se putea reglementa, chiar aducea bani la buget DAR ce sa inteleaga unul ca matale.
  E totusi o discutie lunga si nu ma intelege gresit se pot gasi argumente de ambele parti si cum la randul meu nu pot sa suport manelele si cocalarii si ritmul alert in care se degradeaza tara, cred totusi ca "interzicerea" nu duce nicaieri (degradarea va continua daca nu gasim alte "cai") si sunt in stare sa vad partea practica.
  Ce ai spune Mister Willis daca am incerca din ce in ce mai multi sa privim totul printr- o lentila de largire a orizontului?
 • De asemenea si impozitarea curvelor ar aduce un ban in bugetul statului, deci ar fi natural sa stimulam acest segment economic. De asemenea, in bugetul familiei tale s-ar putea gasi un ban in plus si din vanzarea de rinichi. Gandeste-te, oportunitatile asteapta.
 • Exista amenzi... De ce sa închizi un program care aduce profituri in bugetul statului prin TVA din SMS, publicitate si amenzi cand poți da amenzi pentru nuditate?
  Oricum exista oameni care detesta acest gen de muzica doar ca sunt ei plini de cultura.
 • Chiar daca am urat manelele nu pot sa va dau dreptate si detest in totalitate toată aceasta ura pe care o aveți pentru acest program si m-as bucura daca Rcs, UPC si Dolce ar scoate MEZZO TV
  Oricum o reorganizare de clipuri si taraf primește licența.
 • mai raman Mynele Tv si balkanika Tv care in acest moment, comercial sunt favorizate de deczia CNA. fenomenul manelizarii nu dispare odata cu disparitia unui post... manelistii si manelofili raman la fel de multi. doar canalul de difuzare va diferi.

Trimite un comentariu