Skip to main content

Acces Direct şi La Măruţă, amendate pentru circul lui Guţă: 70.000 de lei la Antena 1 şi 50.000 la Pro TV

 

nicolae guta_cancan

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în sfârşit, o sancţiune pentru emisiunile tabloid La Măruţă şi Acces Direct pentru încălcarea legislaţiei privind minorii. În emisiunile respective subiectul principal a fost viaţa personală a manelistului Nicolae Guţă.  Subiectul a stat pe masa CNA încă din şedinţa din 9 ianuarie.

Astfel, Acces Direct s-a ales cu o amendă de 70.000 de lei, în timp ce La Măruţă a primit o sancţiune de 50.000 de lei.

Vizate au fost ediţiile din 9, 11, 12 şi 16 decembrie ale emisiunii realizate de Simona Gherghe, iar în cazul lui Măruţă au fost luate în considerare ediţiile din 10, 11 şi 12 decembrie.

Consiliul a ajuns cu greu la aceste amenzi. După vizionarea din 9 ianuarie, reprezentanţii CNA au făcut propuneri de amendare la data de 13 ianuarie, astfel: Narcisa Iorga a propus 150.000 de lei pentru Antena 1 şi 50.000 de lei pentru Pro TV, Christian Mititelu a propus 100.000 de lei pentru Antena 1 şi 40.000 la Pro TV, iar Monica Gubernat a vrut ca ambele posturi să fie sancţionate cu câte 50.000 de lei. Niciuna dintre propuneri nu a reuşit un număr de minimum şase voturi, aşa cum spune legea. Prin urmare, votul a fost amânat.

Votul ar fi trebuit să fie reluat în discuţie în şedinţa din 15 ianuarie, dar, surpriză: din primul punct pe ordinea de zi, acesta nu a mai fost discutat deloc.

Subiectul a mai fost pus de câteva ori pe ordinea de zi a CNA însă nu s-a mai ajuns la el. Astăzi, Christian Mititelu a fost cel care a propus o variată de compromis: 70.000 de lei la Antena 1 şi 50.000 de lei la Pro TV. Christian Mititelu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu au fost cei care au votat „pentru” această variantă.

CONTEXT. Care au fost problemele de limbaj de la Acces Direct şi La Măruţă, potrivit monitorizăii CNA?

Acces Direct, din 28 noiembrie:

În emisiunea Acces direct din data de 28 noiembrie 2013 s-a discutat despre scandalul dintre soţia şi amanta lui Nicolae Guţă, respectiv Narcisa şi Madălina supranumită Beyonce de România.

La un moment dat, în discuţia cu Cornel Tăbăcaru, Narcisa a afirmat: "Creier n-are alea care pleacă după p**ă, da?"

Simona Gherghe a intervenit spunând:

Hiii! Vă rog eu, scoate-ţi-o... Vă rog eu... Vă rog eu... Doamne-Dumnezeule! Scoate-o acum! Opreşte-i acum microfonul! Nu, m-am supărat foarte tare.

Narcisa lui Guţă a mai folosit diferite expresii şi cuvinte, ca de exemplu:

„Un copil care vrea să sugă ţâţă, laba."; „Apa trece, pietrele rămân. Ele rămâne cu zeama, eu rămân cu osu'."; „fufa", „zdreanţa", „panarama", „dement", „nebun".

În emisiunea din data de 16.12.2013, invitate în studio au fost Ada (Alexandrina) şi Dana Roba. Dana Roba era îmbrăcată cu o rochie de culoare neagră, scurtă şi transparentă, sub care se putea vedea lenjeria de culoare neagră (sutien şi chilot tanga care îi lăsa fesele pe jumătate dezgolite) pe care aceasta o purta.

La Măruţă, Pro TV:

Postul de televiziune Pro TV a transmis în datele de 10, 11 şi 12 decembrie 2013 emisiunea „La Măruţă„ (ora 17.30) care a avut ca temă conflictul dintre Nicolae Guţă şi fiica sa, Nicoleta Guţă, pentru că aceasta şi-a părăsit familia pentru un alt bărbat. În cazul acestei emisiuni, înjurăturile au fost cenzurate, întrucât emisiunea are un delay de câteva secunde tocmai pentru a preveni aceste derapaje.

Din dialogul dintre manelistul Guţă şi Luis Lazarus, un alt invitat al lui Măruţă (ediţia din 11 decembrie):

Nicolae Guţă: (...) Habar n-ai câte femei am iubit eu.
Luis Lazarus: (...) Se poate, încă pe-atâtea. Poate te procopseşti şi cu o SIDA, dracu'!
Nicolae Guţă: (...) Fraierică geamantan, ăsta e secretu', burta. Fraierică geamantan!
Luis Lazarus: Gândăcel borţos, stai liniştit că tu şi femeile sunteţi baba şi mitraliera (....).
Nicolae Guţă: Băi, (...) fraierică geamantan, (...) n-o să ai niciodată, nici....
Luis Lazarus: Băi, gândăcel borţos, tu eşti atent la ce îţi spun eu? Ce experienţă să ai tu, dacă ai o femeie ca Beyonce lângă (bip!)
Nicolae Guţă: (Bip!)
Luis Lazarus: (Bip!) normal (....) (bip!)
Nicolae Guţă: (...) Nebunule ce eşti, în viaţă, nici în visul tău, n-ai avut o femeie ca Beyonce, nici în gândirea ta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • marius marius
  ras de emisiune
 • Sabin Sabin
  Pai nu știai ca CNA sunt foarte imparțiali când e vorba de Intact.
 • Maria Preda Maria Preda
  Cum au decis oare sa amendezi Antena 1 cu 70.000, dar pro tv cu 50.000? Frumos din partea CNA sa fie impartiali.
 • vlad vlad
  sincer sa fiu astfel d epersonale nu au ce cauta pe tv.PUNCT.
 • Tabloidus Tabloidus
  Pai isi freca lumea mainile ca dispar OTV si Taraf si raman profesionistii gen Pro, A1, etc.
 • iñaki iñaki
  Cei de la Acces Din Rect meritau o amenda mult mai mare ! Iar La
 • Adi Adi
  Dupa cum arata aceste dialoguri , la Protv a fost mai rau dar a primit amenda mai mica. Oricum amandoua mizeriile trebuiau amendate mult mai drastic.
 • andrei-constantin andrei-constantin
  si cand vezi ce cifre de audienta fac aceste emisiuni te cutremuri nu altceva, numai mediile lor lunare si aici ma refer la a1-800.000 cum frate sa stai si sa te uiti la asa ceva ,ce transmit acesti oameni ,ce e de viata lor ,desteapta-te romane !!!
 • Moromete Moromete
  "Acces direct" si "La Maruta" promoveaza pitipoancele si cocalarii. CNA ar trebui sa le interzica.

Trimite un comentariu

sus