Skip to main content

Cel mai mare cablist al Spaniei a respins oferta Vodafone de șapte miliarde de euro

 

Operator de cablu - Ono - SpaniaPlanurile Vodafone de a cumpăra un nou mare jucător de pe piața de distribuție TV din Europa au fost date peste cap, cel puțin pentru moment.

Publicitate

ONO, cel mai mare operator de cablu din Spania a respins oferta de achiziție a companiei Vodafone, care se ridica la valoare de 6,9 miliarde de euro, potrivit Broadbandtvnews.com.

În schimb, compania spaniolă se pregătește pentru a demara procesul numit Ofertă Publică Inițială (IPO), care, potrivit ziarului catalan Vanguardia, ar putea avea loc în prima parte a acestui an, mai scrie Broadbandtvnews.com. Prețul de pornire, potrivit aceleiași surse ar fi șapte miliarde de euro.

Pe de altă parte, publicația de business Bloomberg a scris că oferta făcută de Vodafone ar fi trebuit să se situeze între șapte și opt miliarde de euro pentru a câștiga votul conducerii companiei.

Liderul pieței de distribuție prin cablu din Spania a primit în ultima perioadă mai multe oferte din partea unor companii multinaționale. Ultima ofertă de acest tip a venit din partea operatorului de telecomunicații Vodafone, care spunea că este dispus să ofere 6,9 miliarde de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Interesată de preluarea operatorului de cablu Ono (Spania) era și compania americană Liberty Global, care deține UPC România.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu