Skip to main content

CNA a aprobat proiectul ZU TV. GSPTV se transformă în televiziune generalistă

 

Screen Shot 2014-02-20 at 1.12.13 PMPostul de sport GSPTV se transformă în ZU TV. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat transformarea postului de sport într-unul generalist, preponderent muzical, sub denumirea de ZU TV.

Publicitate

Noul post de televiziune se va lansa pe data de 3 aprilie în cadrul evenimentului muzical ZU Music Awards (ZUMA), care se va desfășura în București.

Antena Group a solcitat Consiliului modificarea licenței GSPTV în ZU TV, așa cum s-a întâmplat la finalul anului trecut cu tranformarea postului Antena 2 în Antena Stars, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

Mihai Morar a vorbit despre proiectul ZU TV ca despre o "dezvoltare a brandului ZU într-o zonă de 360, aveam radio, online, evenimente și acum ne dorim și TV".

"ZU TV nu își dorește să fie o televiziune muzicală, va fi o televiziune care inveșteste serios în producții. Știu că aveți o imagine legată de televiziunile muzicale. În momentul de fața dacă te uiți pe posturile de muzica vezi un tonomat de videoclipuri întrerupte de pauzele de publicitate. Nu este o televiziune ieftină".

ZU TV se adresează unui public format din persoane cu vârsta curinsă între 15 și 35 de ani, potrivit lui Mihai Morar, managerul de proiect al noului post al Antena Group.

Mihai Morar: "ZU TV face parte din strategia Antena Group"

"În principiu, ZU TV își dorește să fie o extensie a unui brand (Radio ZU), având în vedere faptul că divertismentul din România a avut o evoluție foarte bună. Target-ul este e 15 - 35. Acest proiect își dorește să ducă mai departe ceea ce a început Radio ZU, face parte din strategia Antena Group de a se dezvolta pe această zonă de entertainment", a mai spus Morar, șeful proiectului ZU TV, în fața CNA.

Morar despre "renunțarea la GSPTV":

"În contextul actual, o televiziune must-carry cum este GSPTV nu poate intra în concurență cu marii cabliști pentru a licita pentru marile competiții sportive din fotbal. În ultimii ani, GSPTV a încercat să aducă un conținut extra-fotbal generos, însă, în contextul actual când publicul este orientat puternic spre fotbal, o astfel de televiziune supraviețuiește foarte greu. Chiar și competițiile extra-fotbal sunt în continuare foarte costisitoare și nu se regăsesc în balanța venituri din publicitate și cheltuieli de achiziție", a explicat Mihai Morar.

La ședința CNA de astăzi, din partea Antena Group, pentru a prezenta proiectul ZU TV au fost prezenți: Mihai Morar (channel manager ZU TV), Toni Teșiu (director de programe Radio ZU), Claudiu Oprea (head of production Antena Group) și Mirela Bomboe (jurist Antena Group).

O mare parte din discuțiile purtate de reprezentanții ZU TV și membrii CNA s-au centrat pe faptul că noua televiziune se va folosi de locul obținut de GSPTV (16 - n.r.) în lista must-carry.

Mirela Bomboe, avocat Antena Group:

"Solicitarea noastră este perfect legală. Același lucru s-a întâmplat și cu Antena 2 care s-a transformat în Antena Stars. GSPTV era un post care se dusese mai mult în zona de show sportiv, mai mult în zona de divertisment. GSPTV nu a putut sa țină pasul cu competiția în această zona de transmisiuni de meciuri de fotbal. Noi nu venim să vă solicităm o licență nouă. Noi vă solicităm modificarea licenței, ceea ce este o solicitare perfect legală . Noi nu considerăm că trădăm așteptările publicului. Poate ca ne-am calificat în must-carry cu GSPTV, dar publicul poate decide dacă la anul vom mai fi aici."

Viorel Vasile Buda, vicepreședinte CNA: Vi se pare moral să ocupați cu un post nou locul unui post vechi în lista must-carry?

Mihai Morar, manager de proiect ZU TV:

"Antena Group a încercat să nu-și trădeze publicul, cu noile abordări pe care le-a avut GSPTV în ultima perioadă. În momentul în care competițiile de fotbal costă chiar milioane de euro, un post ca GSPTV nu are nicio șansă. Este o bătălie inegală", a spus Morar, în fața membrilor CNA.

Mirela Bomboe, avocat Antena Group:

"Acel loc liber (din must-carry - n.r.) ar fi luat oricum de un alt post de televiziune, dacă închidem GSPTV și solicităm altă licență. Noi venim cu o alternativă viabilă. Nu cred că se sustine ideea că ne trădăm publicul. Un eventual loc liber poate fi ocupat de o televiziune care nu se bucură de aceeași audiență din partea publicului."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Cred că puteați să obțineți o licență nouă. Prin solicitarea de modificare a serviciului de programe, a grilei de programe și cu noua siglă, practic, veniți pentru o altă licență. Profitati de acea prezență în must-carry. Vreți să profitați de primul an, care este cel mai greu pentru o televiziune nouă, practic vă asigurați audiența. Eu cred că această solicitare este pe langă lege, așa cum s-a întâmplat și cu Antena Stars, pentru care am votat împotrivă. Programul care v-a permis intrarea în must-carry nu va mai fi difuzat."

Mirela Bomboe, reprezentanta Antena Group:

"Legea permite ca acele elemente pot fi modificate (serviciul de programe, sigla postului și grila de programe). S-a mai intamplat acest lucru. Noi venim cu o solicitare pe durata de valabiltate a licentei. Nu cred ca este nicio problema."

Solicitarea Antena Group de modificare a licenței GSPTV din tematic sportiv în generalist (ZU TV) a primit numărul minim necesar de voturi, șase. Narcisa Iorga și Valentin Jucan au fost singurii membri CNA care s-au opus acestei transformări, lucru care s-a întâmplat și în cazul Antena 2 - Antena Stars.

La ședința CNA de astăzi participă: Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea și Radu Călin Cristea.

CONTEXT. Pe 30 ianuarie, Antena Group a anunțat oficial transformarea postului GSP TV în ZU TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

“Lansarea ZU TV face parte din noua strategie de dezvoltare a conținutului Antena Group”, precizeaza compania, la momentul respectiv.

La jumătatea lunii ianuarie, ziarul GazetaSporturilor anunța, pe surse, închiderea postului de sport GSPTV, deținut de trustul Intac și transformarea lui în ZU TV.

Citește și: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • De unde sti tu mah ca au fost dati afara? Ia mai intereseaza-te si nu mai vorbii prostii! Au fost reprofilati prin diverse productii sau posturi ale lor.
  • mihai, e asa cum scrii :( dar "corb la corb nu scoate ochii" si nimeni nu va sari in apararea celor dati afara sau munciti 24 de ore din 24 fara a fi platiti! :( daca i-ai dat in judecata, bine ai facut! cu cat mai multe procese pe capul lor, cu atat se vor gandi mai des sa respecte contractele! azi patronii se comporta ca stapanii de sclavi! parca au innebunit si se cred pe plantatie cu biciul in mana! :( sunt indignati pana la sufocare cand vrei sa fii platit pentru munca prestata. in general,procesele cu litigii de munca sunt castigate de cei abuzati. :)
  • Foarte bineeeeee, abia astept sa vad!!! Sper ca vor avea emisiuni interesante si cred ca televizorul meu va sta numai pe acest post :D
  • Cum au putut sa aprobe asa ceva ? Acest trust , Intact , a nenorocit oamenii care lucrau la Gsptv! Au fost DATI AFARA toti ,desi acum doua saptamani au fost anuntati ca vor ramane toti cei care vor sa continue la Zu !! Este cea mai NENOROCITA institutie de presa din Romania in raport cu angajatii ! Da,va scrie unul care a trait aceste umilinte ! Am sa ii tarasc in tribunal cu orice sacrificii! Tolontan si Naum vor primi toata viata urari ,,de bine,, din partea celor care si-au distrus familii si cariere din cauza lor !

Trimite un comentariu