Skip to main content

CNA a luat în sfârșit o decizie în cazul Antena 3 - Andreea Pora: 50.000 de lei amendă

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea cu 50.000 de lei pentru linșajul mediatic la adresa mai multor jurnaliști, printre care Andreea Pora, Ion Cristoiu și Robert Turcescu.

Amenda a venit la propunerea lui Lorand Turoș, membru CNA, și a fost votată de șase dintre membri: Florin Gabrea, Narcisa Iorga,Valentin Jucan, Lorand Turoș, Christian Mititelu, Laura Georgescu.

Monica Gubernat, Vasile Buda, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea și Radu Călin Cristea au votat împotrivă.

Este pentru a doua oară când se fac propuneri pe acest subiect. La o ședință precedentă, de acum două săptămâni, după discuții aprinse ce s-au desfășurat pe parcursul a patru ore, nicio propunere nu a reușit să treacă. La momentul respectiv, Narcisa Iorga, membru CNA, a propus oprirea emisiei timp de 10 minute, în timp ce Lorand Turoș propusese 50.000 de lei amendă, iar Radu Călin Cristea, o somație (detalii AICI).

Membrii CNA au considerat că în cazul emisiunii de la Antena 3 a fost încălcat articolul 3 din Legea Audiovizualului și a articolelor 30, 32 (1) și 34 (1) din Codul Audiovizualului:

Articolul 3: „Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului."

Art 30 din Cod: "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine",

Art 32 (1) din Cod - "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor".

Art 34 (1 )din Cod: "Orice persoană are dreptul la propria imagine"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Concesia cu A3, care are de unde sa dea, poate ca mascheaza amendarea cu 70000 lei a emisiunii Puric-Turcescu, pentru : "Eu am spus că România nu are, nu este un stat, este un stat mafiot condus de niște securiști nenorociți și îmi asum această afirmație pentru că dezastrul despre care tu vorbești și primarul cu incompetența lui e consecința vânzării de țară". "Ba un amic mi-a spus că suntem conduși de un grup infracțional, atenție, nu organizat, ci dezorganizat. Asta e și mai grav, adică ăștia nici nu au ordine în ceea ce fac în momentul de față". Invatatura practicilor de pâna acum, pentru intelectualitate in postromânism, e ca se poate injura liber mai departe România si trecutul ei, mai ales poporul, dar sa nu te legi de cleptocratie sau de xenocratie, s-a terminat cu dezmatul eminescian al presei!
  • Cam era și vremea sa amendeze A3, nu ii mai dăduseră o amenda de cam mult timp și nu își mai făceau norma de amenzi împotriva Intact.
  • Saraca Pora...e naspa cand cineva isi bate joc de ea, dar cand ea o face, se numeste libera exprimare, si e dreptul ei, ca doar face parte din presa nu? Mizerie umana!
  • la gunoi cu cna ca numai abuzuri face si prea amendeaza asa din burta sau din comnanda directa a lui basescu.
  • Un fleac!
    Poate 500000 si se simtea,asa au primit unda verde,la a continua cu jignirile ,la adresa basistilor.Acesti bani se recupereaza in 5 pause publicitare!
  • O mizerie de emisiune cu atac la aspectul fizic al unei persoane.Ce sa facem daca nu putem fi toti asa frumosi ca si Gadea,Ursu,Chiriac,Grecu si ceilalti participanti la circul A3?Una e sa ai o opinie politica pe care o prezinti 24 de ore pe zi pe post si alta e sa razi de o persoana numai pt faptul ca nu face parte din "haita ta" de latrai.

Trimite un comentariu