Skip to main content

Cristoiu, Nistorescu, Dinescu și Iaru, buni de plata în cazul unei sanctiuni CNA. Își plătesc singuri amenzile

 

SONY DSCCONTRACT. Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Mircea Dinescu, Ion M. Ioniță, la fel ca majoritatea noilor realizatori de la Televiziunea Română, sunt obligați prin contract să plătească din buzunarul propriu eventualele amenzi aplicate de CNA postului public din cauza emisiunilor prezentate de ei.

Publicitate

"Cu mare greutate am reușit să le impunem că dacă se întâmplă ceva și luăm amendă de la dumneavoastră (membrii CNA - n.r.) din cauza lor ei sunt obligați să plătească. Nu au dorit acest lucru și le-am explicat nu se poate, dacă faceți ceva ce nu e în regulă nu poate plăti TVR. Nu acesta este rolul și scopul nostru", a declarat Irina Radu, director de programe la TVR, în fața membrilor CNA, în ședința de ieri.

Reprezentanții Televiziunii Române au spus că au le-au explicat noilor veniți că postul public nu se angajează să plătească amenzile de la CNA, dacă ei încalcă legislația audiovizualului. Jurnaliștii consacrați aduși de Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, au acceptat să semneze contracte prin care se angajează să respecte legislația audiovizualului și să plătească eventualele amenzi primite de la CNA.

Această clauză se regăsește, în proporție de 90%, în contractele noilor vedete din echipa Televiziunii Române.

Care sunt noile vedete de la postul public?

Ion M. Ioniţă, Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Timea Bereczki, Daniel Apostol şi Miruna Munteanu sunt figurile noi care vor realiza emisiune din această primăvară la TVR 1.

În noua grilă TVR 1 se vor găsi și emisiuni realizate de Irina Păcurariu ori prezentate de Nicolle Stănese, Eda Marcus şi actorul Dragoş Huluba.

În cazul TVR 2, noile vedete ale postului sunt Ion Cristoiu, cu emisiunea "Om cu carte", Florin Iaru ("Mistere şi conspiraţii"), Mircea Dinescu ("De la Dinescu... citire") și Ducu Betzi ("Omul cu chitara"), potrivit unui comunicat de presă.

Reamintim că noua grilă de programe a posturilor TVR 1 și TVR 2, anunțată de Stelian Tănase la începutul acestei săptămâni, nu a fost votată de Consiliul Național al Audiovizualului. Aceste grile erau programate să intre pe posturile publice de la 1 martie, dar neavând un aviz din partea CNA, conducerea TVR a hotărât amânarea lansării lor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Domnul Ducu Bertzi nu se mai satura de banisorul vaduvei si al orfanului http://www.srr.ro/alexandru_ducu_bertzi-11959

    Se pare ca consilierii sai financiari si de imagine, Radu Dobritoiu - varul fostului ministru al apararii si membru in comitetul director al SRR, si Andras Demeter http://www.srr.ro/andras_istvan_demeter-12056
    nu au alte idei de imbogatire decat exercitarea a cat mai multe activitati remunerate din bani publici. In privinta calitatii muncii domnilor ma abtin de la comentarii pentru ca nu am competenta necesara. Probabil ca fac treaba buna altfel nu s-ar justifica plata lor.
  • Ar fi fost culmea ca romanii sa plateasca si amenzile CNA. Ma bucur ca nu i-a iesit pasenta lui Scatiu, un individ lipsit de orice scrupul. Si, daca il vedeai la televizor, zicea-i ca e blandul Ben. Asa ca, nu va luati niciodata dupa aparente. Iar prietenii, tovarasii-traseisti, sunt la fel, niste aroganti antipatici. Afara cu ei!
  • daca nu era pus tanase tartor peste tvr, imi spune si mie cineva unde isi faceau astia grila lor? exista legea de organizare si functionare a srtv, legea 41! bai, pomanagiilor, ati fost imaginea a oricui v-a platit mai mult si acum faceti pe ziaristii deontologi? spalati-va intai ca de nu aveti la culori pe voi! :( cate partide atatea culori. :(

Trimite un comentariu