Skip to main content

Grila de programe propusă de Stelian Tănase s-a împotmolit la CNA. Forul a suspendat şedinţa

 

tvrConsiliul Naţional al Audiovizualului nu a apucat să aprobe noile grile de programe propuse de Stelian Tănase, directorul interimar al Televiziunii Române, pentru posturile TVR 1 şi TVR 2.

Publicitate

De ce? După câteva ore de discuţii cu mai mulţi reprezentanţi de la televiziunea publică şedinţa CNA a fost suspendată fără ca grilele de primăvară ale celor două posturi de televiziune să mai fie supuse la vot.

Discuţiile din CNA s-au aprins atunci când s-a ajuns la subiectul documentarului realizat de Monica Ghiurco - Moştenirea Clandestină - şi întrerupt de Stelian Tănase după câteva minute de difuzare pe postul TVR Moldova. După dialoguri aprinse, mai ales că TVR nu a pus la dispoziţie o casetă martor, aşa cum prevede legea, membrii CNA nu s-au înţeles cum să voteze şi au sfârşit prin a părăsi sala.

Primul care a spart cvorumul a fost Viorel Vasile Buda, vicepreşedinte forului. S-a ridicat şi a plecat în jurul orei 17.00.

Potrivit legislaţiei audiovizualului, noile vedete ale posturilor TVR 1 şi TVR 2 (Ion Cristoiu, Miruna Munteanu, Daniel Apostol, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Mircea Dinescu şi Ion M. Ioniţă) nu îşi vor mai putea lansa emisiunile începând cu data de 1 martie, dacă grila nu e aprobată de CNA.

La şedinţa CNA de astăzi au participat din partea TVR au participat următorii reprezentanţi: Irina Radu, director de programe la TVR, Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuţii de director la TVR 1, Liana Săndulescu, coordonator cu atribuţii de Director TVR 2.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus