Skip to main content

TVR va cumpăra prin BCR 140 de maşini. Câţi bani va cheltui pentru ele

 

tvrTeleviziunea Română are un câştigător pentru licitaţia privind înnoirea parcului său auto. Societatea BCR Fleet Management a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pe care TVR a demarat-o în septembrie 2013 pentru cumpărarea, în leasing, a 140 de autoturisme, scrie Mediafax, care citează surse din Televiziunea Română.

Publicitate

Valoarea toatală a contractului este de 2,4 milioane de euro, fără TVA (2.976.000 euro cu TVA).

Ceea ce înseamnă că TVR va trebui să plătească aproximativ 21.000 de euro (cu TVA) pentru fiecare autoturism cumpărat.

Suma este la jumătatea valorii pe care Televiziunea Română o estima în momentul demarării procedurii de achiziţie a celor 140 de maşini.

În septembrie 2013, TVR estima că "înoirea parcului auto" va costa 5.115.200 de euro fără TVA, potrivit unui anunţ postat, la momentul respectiv, pe site-ul de licitaţii publice (e-licitaţie.ro).

Licitaţia a fost demarată de fostul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu.

Contractul de 2,4 milioane de euro nu poate fi semnat în lipsa unui Consiliu de Administraţie

Contractul pentru achizţionarea celor 140 de maşini nu poate fi semnat din cauză că Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu are în prezent un Consiliu de Administraţie.

Fostul CA a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. Ulterior, la conducerea TVR a fost numit Stelian Tănase, acesta fiind director general interimar al Televiziunii Române.

Potrivit surselor Mediafax, contractele care au o valoare de peste 25.000 de euro trebuie să fie validate de Consiliul de Administraţie al TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Rosu Cristian Rosu
    Eu propun sa cumpere limuzine(AUDI,BMW,ETC) daca tot e TVR -ul aproape de insolventa.Sunt prea saraci sa -si permita DACII,e importanta imaginea.Cum sa mearga RAZVAN NCOLESCU(TVR 2) la gagici cu DACIA!?
  • nadia nitov nadia nitov
    nu ma pricep la leasinguri, dar toti cunoscutii mei care s-au excitat la inceput de ideea de lesing, au avut timp sa regrete pe indelete nefericita ideea de-a nu cumpara cu banul jos! :( invariabil, toti au cersit de la familii imprumuturi si au stopat dupa doi-trei ani hemoragia de bani numita leasing! nu le venea sa creada cati bani au pierdut punand botul la leasing! cica, daca esti firma merge sa faci leasing. dar televiziunea romana nu-i firma, e o institutie de stat cu bani de la buget! cu bani de la noi, amaratii care pot fi impozitati, ca smecherii nici impozite nu platesc! :(
    p.s. spre deosebire de televiziunile private unde se petrece o mare marsavie si "vedetele" postului ajung sa spuna ce li se ordona, tvr cu oamenii ei vechi si de calitate n-a ajuns asa. sunt ca la vreo 800 de lepre care castiga mai mult lunar decat restul de pana la 2450. :( astia trebuie scuipati, nu oamenii care ies pe poarta la schimbul de ture. chiar ii rog pe cei care-i urasc pe teveristi grosso modo sa mearga intr-o zi si sa-i priveasca la iesirea din dorobanti. sunt sute de oameni amarati, prost imbracati, cu fete cenusii. in paralel pe intrarea separata a stirilor, acolo e grosul de lepre, numai masini una si una, numai putori cu o scarba pe fata de zici ca mor ca vin o ora la serviciu pe zi! adica la cercetat trabucele celor care le platesc din banii nostri! :( cea mai mare afacere a democratiei in romania e sa-ti achita nota de plata la curve din pib! :( ca sa zic asa, sexul directorilor, redactorilor sefi si al presedintilor e GRATIS! cum sa nu ucizi sa ajungi factor de decizie in tvr? :( stai prost cu stima de sine, esti pitic,urat si femeile isi retin cu greu o icnitura de voma cand te vad? vrei sa fii frumos, inalt si dorit de femei? fa-te pdg-ul televiziunii romane si dorintele ti se vor implini! :)
  • Salvatore Salvatore
    Dar pe SAftoiu nu-l cheama nimeni la DNA?!!! A fost un presedinte tvr ratat, dar pe banii nostri si la ce "performanta" are tvr, ii lips rau masinile! De ce?!
  • paul S paul S
    E o firma de leasing operational, un ifn, nu e vorba de banca.
    Deci, atentie la titlu.
    Tema pentru redactie: aflati si in vatati definitiile si deosebirile dintre leasingul operational si cel financiar.
  • alex alex
    NESIMTIRE!!!!!Pe asta se duc banii de la abonament?Ba mai mult mai vor sa-l si mareasca.Niste programe de calitate nu pot sa bage,dar masini noi din banii " fraierilor" care platestc curentul pot sa-si cumpere.RUSINE TVR!!!!!
  • nadia nitov nadia nitov
    tvr va cumpara 140 de masini la cel mai mare pret cu putinta de pe piata! vreo 10, hai, 15 masini vor merge la filmari, restul la secretare maleabile cu trabucul sefului, la amantele oficiale si neoficiale, la nevestele sefilor, directorilor, directorasilor, trapadusilor de frunte! banii sunt de la buget, sa traiti! "familei mare renumeratie mica, dupa buget, coane fanica" :( a nu se uita un amanunt important: toti soferii tvr angajati cu carte de munca sunt doar 70! :) restul de masini au urmat cursuri de telekinezie si se vor deplasa singure. :)
  • andrei.eu andrei.eu
    nu sunt bune Daciile de 6000 mii euro? Prin atribuire directa?se poate,nu?

Trimite un comentariu

sus