Skip to main content

10 Martie. Restructurări la Disney. Cofondatorul Facebook, detronat din topul celor mai tineri miliardari ai lumii

 

Publicitate

Sursa foto: Reuters
Sursa foto: Reuters

RESTRUCTURĂRI. Grupul american Disney a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că va desfiinţa 700 de locuri de muncă din divizia sa de jocuri video, Disney Interactive, reprezentând aproximativ un sfert din totalul angajaţilor săi, notează Mediafax.


Disney Interactive avea până la momentul anunţului aproximativ 2.800 de angajaţi în lumea întreagă.
Divizia Disney Interactive a fost singura din acest grup care a anunţat o pierdere pe ansamblul exerciţiului financiar precedent, încheiat în septembrie 2013, pentru al doilea an consecutiv.
Disney desfiinţează 700 de locuri de muncă din divizia de jocuri video


DETRONARE. Perenna Kei, o absolventa de 24 de ani a Universitatii din Londra care traieste in Hong Kong, a fost numita de revista americana Forbes drept cel mai tanar miliardar al planetei, detronandu-l pe Dustin Moskowitz, cofondator al Facebook, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.
Ea are o avere estimata la 1,3 miliarde de dolari. „Cunoscuta foarte putin, Perenna Kei, o nou-intrata in lista, il inlocuieste pe pe fostul fondator al Facebook Dustim Moskovitz drept cel mai tanar miliardar“, scrie Forbes.
O afacerista „secretoasa“ din Hong Kong l-a detronat din pozitia de cel mai tanar miliardar al lumii pe cofondatorul Facebook


EFECTUL TWITTER. Editura americană Touchstone, parte a grupului editorial Simon & Schuster deţinut de CBS, a anulat, joi, publicarea cărţii "Straight To Hell", care ar fi trebuit să prezinte între paginile sale mesajele unui cont de Twitter care îi ironizau pe bancherii de pe Wall Street, scrie Mediafax.
La sfârşitul lunii februarie, The New York Times a dezvăluit că John Lefevre, un fost broker de obligaţiuni pentru banca americană Citigroup care în prezent locuieşte în Texas, era posesorul unui cont foarte popular pe Twitter, @GSElevator (în ascensorul de la Goldman Sachs). El comenta operaţiunile financiare în derulare, spunea glume specifice mediului financiar şi ataca verbal câţiva dintre actorii de prim rang de pe piaţa financiară mondială.
Editura americană Touchstone renunţă la o carte care ironizează bancherii de pe Wall Street


INVESTIŢIE. Reţeaua de socializate Twitter a plătit 36 de milioane dolari pentru 900 de patente deţinute de IBM, rezolvând astfel o dispută în care compania fusese ameninţată cu un proces, notează Mediafax.
Twitter deţine în prezent circa 956 de patente şi a mai depus cereri de înregistrare în SUA pentru alte 100, potrivit documentelor depuse de companie la comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), transmite Bloomberg.
Înainte de oferta publică iniţială efectuată de Twitter în noiembrie anul trecut, compania deţinea doar 9 patente şi era vulnerabilă din acest motiv la dispute privind drepturile de proprietate intelectuală.
Twitter a plătit 36 de milioane dolari pentru 900 de patente ale IBM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jmecherila Jmecherila
    Dar de ziarul "National" vad ca nu se zice nicaieri!
    Oamenii de acolo nu sunt platiti de la 3 luni in sus! Sunt ametiti zilnic ca se vor da banii!

Trimite un comentariu

sus