Skip to main content

17 Martie. Sute de persoane în Piaţa Universităţii, la un miting pro-Pleşu după atacurile de la Antena 3

 

miting pro-Plesu

Publicitate

MITING PRO-PLEŞU. Câteva sute de persoane s-au adunat, ieri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un miting de solidarizare cu filosoful şi publicistul Andrei Pleşu, organizat de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 în urma "agresiunii mediatice" asupra acestuia, la postul Antena 3, scrie Mediafax.
Participanţii, între care filosoful Gabriel Liiceanu, istoricul Andrei Oişteanu, artistul Grigore Leşe şi jurnaliştii Andreea Pora şi Robert Turcescu, s-au adunat în zona statuilor de la Universitate, la ora 17.00. Unii dintre ei au venit cu cărţi semnate de Pleşu ("Parabolele lui Iisus", "Jurnalul de la Tescani"), dar şi de alţi autori - Gabriel Liiceanu ("Apel către lichele") şi Jose Saramago ("Eseu despre luciditate") -, şi coli A4 cu mesaje precum "IN HONOREM, ANDREI PLEŞU", "Repere, nu lichele!" sau "CNA ne pălmuieşte".


Alţii au adus un tomberon albastru pe care era inscripţionat mesajul "Da, 3 e aici".
Sute de persoane în Piaţa Universităţii, la un miting pro-Pleşu după atacurile de la postul Antena 3


PUBLICITATE. Grupul canadian Gabriel Resources a crescut de aproape două ori cheltuielile de comunicare externă pentru proiectul minier Roşia Montană în trimestrul al patrulea, la 5,93 milioane de dolari canadieni, în contextul dezbaterii din Parlament, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.
În ultimul trimestru din 2012, Gabriel Resources a raportat cheltuieli de comunicare externă de 3,4 milioane de dolari canadieni pentru Roşia Montană. Pe ansamblul anului 2013, compania canadiană a înregistrat cheltuieli de comunicare pentru proiectul minier de 13,44 milioane de dolari canadieni, faţă de 13 milioane de dolari canadieni cu un an în urmă, potrivit unui raport financiar al Gabriel Resources, citat de Mediafax.
Gabriel Resources a dublat cheltuielile de comunicare pentru Roşia Montană


ATACT INFORMATIC. Hackeri au atacat ieri site-ul oficial al referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, cu doar câteva ore înainte de deschiderea secţiilor de votare, potrivit autorităţilor separatiste, notează Mediafax.
"Astăzi (duminică), la ora (locală) 1.00 (1.00, ora României), site-ul nostru a fost vizat de un atac masiv prin negarea serviciului (DDoS)", se arată într-un comunicat citat agenţia rusă RIA Novosti.
În comunicatul postat pe site-ul referendum2014.ru, experţi au putut să stabilească faptul că sursa atacului se afla pe teritoriul Statelor Unite, la Urbana-Champaign de la Universitatea din Illinois, scrie agenţia care nu oferă alte informaţii.
Site-ul referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, atacat de hackeri


UCRAINA. NATO a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că a fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni, relatează Mediafax.
"Declarăm că astăzi (sâmbătă), la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României) am lansat un atac împotriva NATO", a anunţat o grupare care se prezintă sub numele de CyberBerkout, într-un comunicat publicat pe site-ul său.
"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenţa NATO", adaugă gruparea.
NATO, ţinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus