Skip to main content

CNA menține amenda de 100.000 de lei pentru Mynele TV, postul lui Costi Ioniță

 

MyneleConsiliul Național al Audiovizualului a decis să mențină amenda de 100.000 de lei acordată postului Mynele TV, în 6 februarie, pentru că a difuzat în timpul nopții spoturi la telefoanele erotice.

Publicitate

Societatea care operează Mynele TV, Happy Music SRL, deținută de Constantin Ioniță şi Corina Mihaela Boabeş (cu câte 50%), a contestat la CNA amenda record de 100.000 de lei.

Contestația Mynele TV a fost respinsă cu unanimitate de voturi.

La şedinţa de astăzi, pentru a susține contestația adresată Consiliului, au fost prezenţi Corina Boabeş, acţionar şi administrator al Mynele TV, şi Dan Boabeş, directorul tehnic al televiziunii.

Dan Boabeș a spus că sancțiunea aplicată Mynele TV a fost prea mare ținând cont de faptul că aceasta a fost prima amendă primită de post.

"Ne pare rău că am greşit, dar considerăm că penalizarea este excesivă (...) Cred că ar trebui luat în considerare şi istoricul postului Mynele TV. Funcţionăm de foarte mulţi ani şi nu am fost sancţionaţi niciodată. Buna noastră credinţă a fost dovedită de-a lungul timpului", a spus Dan Boabeş.

Laura Georgescu, președintele CNA, a spus că postul Mynele TV nu a mai fost sancționat pentru că instituția pe care o conduce nu a efectuat controale la această televiziune.

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Consider că fapta care a fost sancționată, difuzarea unor promo-uri pentru convorbiri erotice, este una foarte gravă. (...) Se susține amenda, cu condiția să știm să ne și apărăm în instanță.

Direcția juridic a CNA a atras atenția că de la săvârșirea faptei (6 februarie 2013) și până la sancțiune a trecut mai mult de un an.

Dan Boabeș, reprezentantul MyneleTv:

"Niciodată Mynele nu a fost sancționat pe protecția minorului. Am avut grijă să încercăm să schimbăm percepția publicului asupra acestui curent, care există, chiar daca unora nu le place. Clipurile au fost difuzate în cursul nopții între orele 1.00 și 4.00. Difuzarea lor nu a adus în niciun caz o atingere gravă minorilor. (...)

Mynele nu are acoperirea tehnica a altor posturi, dar acolo unde este recepționat este unul din primele 10 posturi din Romania."

Lorand Turoș, membru CNA, după audierea reprezentanților Mynele TV:

"Ar trebui să plătească o taxă de poluare, cum să fie în must-carry?"

CONTEXT. În ședința din 6 februarie, Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea cu 100.000 de lei a postului Mynele TV, deținut de Costi Ioniță, pentru că a difuzat spoturi la telefoane erotice, lucru interzis de legislația audiovizuală, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Spoturile în cauză au încălcat art 96 din Codul Audiovizual: „Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • servicii erotice = proxenetism! acum, nu castiga proxenetii destul din traficul de carne vie? mai vor si bani din reclame? sa se legalizeze prostitutia si sa plateaxa proxenetii taxe si o sa aiba parte si de reclame la fu.ut! dar prostitutia este o mafie si castigurile sunt imense, prin urmare si taxele ar fi la fel, prin urmare proxenetii n-au niciun chef sa devina prostitutia legala!
  • Cred ca Romania e singura tara din Europa care interzice TOTAL publicitatea la servicii erotice... Numai tarile musulmane mai au astfel de reguli Si Coreea de Nord
  • Probabil ca trebuiau sa le difuzeze ziua, ca sa le vada si cei din CNA. Acum cativa ani, era plin de spoturi de genul asta, pe mai toate posturile mari din Romania si n-am auzit de nici o sanctiune la vremea aceea.

Trimite un comentariu