Skip to main content

Lucia Hossu Longin: “Andreea Marin primea 16.000 de euro doar onorariul ei”. Andreea Marin: “Întreaga echipă nu se putea lăuda cu un asemenea buget”

 

Andreea Marin 2014

Publicitate

Care era bugetul emisiunii Preţuieşte viaţa, realizată de Andreea Marin la TVR? Lucia Hossu Longin a declarat, pentru ZiarulRing.ro, că era vorba de 16.000 de euro pe ediţie, “numai onorariul Andreei Marin”. De cealaltă parte, Andreea Marin spune, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, că suma este “departe de adevăr” şi că a făcut economii de 65.000 de euro pentru tot sezonul emisiunii.

Lucia Hossu Longin, pentru ZiarulRing.ro:

"Andreea Marin primea 16.000 de euro doar onorariul ei pe săptămână... Conţinutul emisiunii nu justifica banii. Ne-am opus la sumele exorbitante cerute de Andreea Marin... 20.000 de euro e mult. Am votat pentru proiectul ei, dar am avut multe observaţii şi am cerut reducerea banilor. Cifra de 16.000 de euro pe ediţie e oficială, iar când a fost redusă la 12.000 de euro pe ediţie, ea a plecat.”

Andreea Marin, pentru Paginademedia.ro:

“Nu stiu ce e in imaginatia doamnei. Cert e ca intreaga noastra echipa nu se putea lauda cu un asemenea buget, desi am fi fost bucurosi sa o facem. (…)

Am atras, prin calitatea programului, sponsori prin care am acoperit si o mare parte din ceea ce nu era in sarcina noastra sa acoperim pentru realizarea emisiunii, facand o economie majora astfel: aproximativ 65000 de euro pentru intreaga sesiune, aceasta nu este o informatie confidentiala din contract, ci o realizare ulterioara binecunoscuta.”

Răspunsurile date de Andreea Marin pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Cum era impartit bugetul pe editie al emisiunii Pretuieste viata? Procentual, pe ce erau alocate sumele de productie?

Andreea Marin: Eu sunt un om responsabil, am semnat un contract cu clauze de confidentialitate si nu am de gand sa incalc aceste clauze raspunzand cu cifre la aceasta intrebare, nu am voie sa fac acest lucru, desi nu iti ascund ca mi-ar placea foarte mult sa va arat negru pe alb despre ce e vorba. In felul acesta, toate afirmatiile insinuante si mincinoase ale unor personaje ar fi imediat demontate. Dar toate la timpul lor, eu actionez pe cale legala, asa inteleg sa apar drepturile mele si ale echipei mele.

Ma intreb ce se ascunde in spatele acestei campanii de denigrare dusa in ultima vreme impotriva mea si a echipei mele, “Pretuieste viata”, prin tot felul de declaratii lipsite de orice suport faptic sau scriptic aruncate in mass-media de diverse persoane.

Sunt curioasa daca actuala conducere este de acord cu afirmatiile acestei doamne, daca ea reprezinta punctul de vedere al institutiei sau face declaratii doar in calitate de fost membru al consiliului de administratie, dornic sa fie parte in curand din noul consiliu de administratie? Sau pur si simplu sunt declaratii la nivel personal?

E legitim sa-mi pun aceste intrebari si sa inteleg care este scopul acestor declaratii neadevarate, intrucat eu am initiat deja solutionarea pe cale legala a chestiunii pe care o cunoasteti si vreau sa inteleg rostul acestei povesti. In orice caz, o invit pe aceasta doamna sa probeze cu documente ceea ce afirma, daca tot declara cu atata siguranta ca ceea ce spune este “oficial”.

Despre suma de 16.000 de euro pe ediţie: "informatii aflate departe de adevar"

Lucia Hossu Longin vorbeste de 16.000 de euro pe editie "doar onorariul Andreei Marin". Cat este de apropiata de realitate aceasta suma?

Ii voi transmite si pe cale legala doamnei dorinta mea ca ea sa probeze ceea ce tocmai a facut public, informatii aflate departe de adevar.

Sunt convinsa ca un astfel de onorariu nu exista pentru un moderator in Romania, fie el si unul cu o imagine puternica, nici macar la ProTV - vorbim aici de un post care a avut cu siguranta cele mai mari remuneratii pentru vedetele sale.

Dan Negru confirma astazi pe pagina sa ceea ce spun, si e un om care cunoaste bine aceasta industrie.

Am citit o alta declaratie stupefianta a doamnei: „În televiziunea publică am suportat ani de zile această discriminare, când Andreea Marin avea de 100 de ori mai mult decât salariul unui realizator..."

Ii inteleg frustrarea daca are sau a avut cumva un salariu mic, dar asta nu ma priveste si nici nu am de ce sa accept astfel de scenarii fanteziste.

Întreaga noastra echipa nu se putea lauda cu un asemenea buget

Ce cuprindea suma avansata de Lucia Hossu Longin (membru al CA al TVR)? Pentru ce erau acesti bani?

Nu stiu ce e in imaginatia doamnei. Cert e ca intreaga noastra echipa nu se putea lauda cu un asemenea buget, desi am fi fost bucurosi sa o facem. :) Poate ca oamenilor din echipa mea nu le-ar mai fi pasat de faptul ca nu au fost platiti luni de zile, desi si-au facut munca in continuare, nu s-au oprit, mai mult decat atat, la final de an au facut un cadou televiziunii publice, tocmai din omenie si pentru ca au inteles situatia dificila: am muncit cu totii pentru Revelion gratuit.

Dar cine a inteles situatia fiecarui om din aceasta echipa, care are o familie, copii, si s-a intors acasa in prag de Craciun, in ajun de An Nou fara salariile cuvenite in buzunar?

Sa ne intelegem bine: e vorba de un contract negociat luni la rand, agreat de ambele parti, semnat, asadar orice discutie ulterioara este inutila. Gandesti inainte sa semnezi ceva si daca nu-ti permiti, nu te angrenezi intr-un proiect. Te intinzi doar cat iti permite plapuma si nu minti. Asa e intelept.

Nu am voie sa incalc confidentialitatea

Pentru transparenta, ne poti spune care era bugetul emisiunii Pretuieste Viata?

Nu am voie sa incalc confidentialitatea, dar intrucat diverse persoane cu functii de conducere sau nu din SRTV au vehiculat deja public sume pe care le declara "oficiale", e firesc sa vina si cu dovezi in acest sens.

Nu stiu cum o vor face, pentru ca nu au vorbit inainte sa se puna de acord, se vede treaba, unul spune o suma, altul una total diferita...

Daca aceste informatii sunt menite sa stirbeasca o reputatie pe care eu am construit-o in 20 de ani de munca in televiziune cu multa seriozitate, ele vor trebui si probate. Cand am dreptate, nu mi-e teama de nimic.

Economii de "aproximativ 65000 de euro pentru intreaga sesiune. aceasta nu este o informatie confidentiala din contract, ci o realizare ulterioara binecunoscuta"

Cine producea emisiunea?

Emisiunea a fost o coproductie, partea noastra si-a facut treaba mai bine decat era datoria noastra sa o facem: am atras, prin calitatea programului, sponsori prin care am acoperit si o mare parte din ceea ce nu era in sarcina noastra sa acoperim pentru realizarea emisiunii, facand o economie majora astfel: aproximativ 65000 de euro pentru intreaga sesiune, aceasta nu este o informatie confidentiala din contract, ci o realizare ulterioara binecunoscuta.

Am facut acest lucru ca sa nu stam pe loc si sa avem o productie de calitate, nu ne puteam prezenta in fata publicului nostru cu scuze de genul "stiti, facem mai prost decat am promis, ca nu avem cu ce...".

Mai aveti bani de incasat de la TVR?

Da, si nu doar eu ca si companie, ci si unii colegi de echipa sau colaboratori. Unii dintre ei au asteptat aproximativ 6 luni sa fie platiti si au protestat in felul lor, individual, nu doar prin intermediul meu.

Pregatim turneul national Pretuieste Viata

Ce se va intampla, in continuare, cu proiectul Pretuieste Viata?

Pretuieste viata este o campanie majora a fundatiei Pretuieste viata, emisiunea de televiziune a fost doar o componenta a acestei campanii.

Acum pregatim turneul national Pretuieste Viata sub egida Scoala Mamelor, care va face inconjurul tarii timp de 2 luni, mai si iunie. Vom poposi in 14 orase mari si vom avea aproximativ 1000 de oameni la fiecare eveniment. Anul trecut, campania a avut mare succes, de aceea anul acesta va fi mult mai complexa.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Submarin Submarin
    64.000 de euro pe luna pentru cimpoiul cu paiete Andreea Marin!
    Aceasta mamaie, pe care o banuiesc ca e falsa si pe veceu, aspira cu poponeata de vadana 64.000 de euro pe luna! Nu uitati, insa, ca prindea si luni cu 5 emisiuni — sa zicem ca pe 3, pe 10, pe 17, pe 24 si pe 31 ale lunii. Atunci, ipocrita cu fund de halterofil ridica, la stilul smuls, 80.000 de euro. Iar Stelian Tanase ne spune ca taxa TVR e mica, in comparatie cu Elvetia. Nea Stelica, daca tot o ai mica (in raport cu pretentiile vacilor elvetiene, desigur), atunci mulge-o pe Andreea Marin si lasa abonatii cu japca in pace! Sa dea moldoveanca banii inapoi, ca n-a mai plans nimeni la vrajeala ei obosita!
  • DNA DNA
    Daca vinzi unei intreprinderi de stat un produs refuzat de toate intreprinderile private si, pe deasupra, mult supraevaluat, asta nu se cheama inalta coruptie? De ce nu se sesizeaza niciun organ de control in cazul zanei impostoare? De ce nu-i verifica nimeni fundatiile si ong-urile care isi au sediile si platesc chirie chiar in imobilele ipocritei, salariile si paraindaraturile, evenimentele umflate ca devize, matrapazlacurile oneroase ale intregii "famiglii" Marin?
  • TULKAN HOROSPUGIUGIUK TULKAN HOROSPUGIUGIUK
    AI MARE DREPTATE :) MOLDOVEANCA ASTA NU,NUMAI CA ESTE DESTEAPTA DAR ESTE SI O MARE HOATZAAAAAA.SI NU-MI VINE SA CRED CA AI VAZUT CA TOATE TV SAR PE EA SA FACA ''PRETUIESTE VIATA'' IN CONTINUARE.E MARE EMISUNE DE MARE AUDIENTA=0 :))) SURPRIZE SURPRIZE CRED CA O VEDEM LA KANAL D TURCIA,SARE PE MAGNATUL DOGAN :)))
  • MADALIN MADALIN
    o fii raluca dar de ce nu merge la alta tv acum???????esti cumva fanul ei nr 1????
  • ps ps
    Pai daca a incalcat d-na Hossu contractul de confidentialitate, spunand suma, de ce nu-l incalca si Andreea Violeta Marin Gheorghita Lazarov Tiriaccumustata Gheara Banica Suleyman Junior?
    Ea spune ca nu-i adevarat, dar fara sa spuna care e adevarul.
    Pai cum sa te cred, frumusico?
    Uita-te si tu, cat text plin cu expresii frumoase ai produs, dar fara sa spui insa esentialul: o banala suma, diferita de 16.000.
    Si pentru tine ar fi fost atat de simplu, doar ai facut faclutatea de matematica, nu?
    Si-atunci?
  • ana ana
    D-na Hosu sa aduca dovezi daca vrea sa fie credibila.Nu cred ca Marin minte in acest caz mai ales ca spusele sale sunt sustinute si de Negru care nu vad ce interes ar avea sa minta.De obcei cand doi oameni iti spun ca esti beat te duci acasa si te culci .
  • Andrei Andrei
    Imi place ca madam Marin ii da sus si tare cu economia pe care a realizat-o. Totusi ar fi important si din ce suma s-a facut acea economie. Ca daca a fost o economie de 65.000 din 2 milioane de de euro, ma doare la basca.
  • Raluca Raluca
    Andreea Marin este un profesionist si emisiunile ei au ceva ce nu mai gasesti la celelalte emisiuni si anume calitate. Toate televiziunile s-au compromis si ne arata numai mizerii. Ma uit din ce in ce mai putin la tv aproape deloc. Cat despre salariu nu cred afirmatiile tovarasei Hosu Login.
  • Elena Elena
    Andrea, o adevarata doamma si o femeie de succes, o inima mare. Nu cred in cele spuse de d-na Hossu.
  • Maestrul foto Eugen Ciocan Maestrul foto Eugen Ciocan
    Ce OROARE de "femeie", bleah...
  • sahara sahara
    platim banii la stat sa-i fac caciula mare lui moldoveanca asta care nu mai poate de ea.ma intreb acum si pe voi de la paginademedia de ce ne merge la antena 1 la d.ra lazarov,sau la pro,sau la prima tv??de ce??pai suntem noi marii prostii sa-i facem pe nesimtitii astia ''unii''din tvr cu burta mare la fel ca si moldoveanca andreea tukan marin. :)
  • Liviu Liviu
    Binenteles ca contractul este confidential altfel ce era sa spui .Fiind o capabila de ce toata viata profesionala a fost in jurul TVR ? De ce nu la o televiziune privata? Ce are TVR si nu are ProTv sau Antena 1? La asta raspund tot eu -Salariul urias fara clauza de rating sau cu rating f. mic care se indeplinea si daca difuza mira.Binenteles ca tota problema va ramene asa cum este acum adica in coada de peste.Tu cu bani luati , noi cu bani dati .Si apropo tov. Hosu Longin cand au fost aprobate acele bugete mata unde erai ? Si daca erai in consiliu cum ai votat? Si daca da sau nu atunci nu ai zis nimic de ce? Televiziunea Romana ar trebui DESFINTATA .

Trimite un comentariu

sus