Skip to main content

PRESA DE AZI. Invazia rusă în Ucraina, pe prima pagină a ziarelor

 

Screen Shot 2014-03-03 at 11.12.23 AMZiarele centrale de astăzi au ca principal subiect acţiunile militare întreprinse de Rusia în Ucraina, în ultimele zile, şi pericolul unui război rece la graniţa de est a României.

Publicitate

Adevărul, Evenimentul zilei şi România liberă îşi deschid ediţiile de astăzi cu titluri despre situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina.

"Invazia rusă în Ucraina nu poate fi oprită", titrează ziarul Adevărul pe prima pagină. Cotidianul scrie că în Crimeea "s-ar afla deja peste 15.000 de soldaţi ruşi, iar Moscova continuă să trimită tancuri, vase şi avioane de luptă".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată prima pagină a ziarelor de astăzi.

  • ADEVĂRUL scrie că "pericolul vine de la răsărit". Subiectul conflictului dintre Rusia şi Ucraina se întinde pe trei pagini în care se vorbeşte, printre altele, şi despre intervenţia NATO care a cerut Rusiei să înceteze activităţile militare, avertizând că operaţiunile ruse reprezeintă "o ameninţare pentru pacea şi securitatea Europei".
  • EVENIMENTUL ZILEI titrează pe prima pagină că "Rusia nu ameninţă militar România", dar şi că "NATO s-a reunit de urgenţă din cauza crizei Crimeii". Cotidianul are pe copertă declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu, alături de cele ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. "Situaţia din Ucraina nu e în acest moment o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii României, dar apariţia unui conflict îngheţat de natură să accentueze instabilitatea regională poate ameninţa pe termen mediu şi lung securitatea noastră naţională", spune Traian Băsescu. De cealaltă parte, Putin spune că "Rusia îşi rezervă dreptul de a-şi proteja interesele şi pe cele ale vorbitorilot de limbă rusă".
  • ROMÂNIA LIBERĂ îşi deschide ediţia de astăzi cu titlul "România, timorată în faţa agresiunii Rusiei în Ucraina". Cotidianul scrie că "forţele ruse au deschis calea unui nou război rece". Ziarul vorbeşte şi despre reacţia Bucureştiului, care "a oscilat de la ridicol (Victor Ponta şi Titus Corlăţean) la timid, prin preşedintele Traian Băsescu, care a declarat aseară că România cere Rusiei încetarea manevrelor militare la adresa Ucrainei şi că Victor Ianukovici şi-a pierdut legimitatea şi ar trebui să îşi anunţe demisia".
  • ZIARUL FINANCIAR scrie că "BCR a tăiat din personal şi sucursale şi a trecut pe profit, dar creditele se subţiază".
  • Ziarul CAPITAL are pe prima pagină un articol despre "blândeţea" noului Cod penal care "elimină înşelăciunea cu cecuri, iar pedepsele pentru cele mai comune infracţiuni economice scad şi de patru ori".
  • CLICK îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre accidentul suferit de unul dintre membrii juriului, Alexandra Cepraga, care a căzut de pe scena teatrului din Braşov unde s-a desfăşurat Selecţia Naţională pentru Eurovision 2014. "Şi-a rupt umărul şi picioarele pe scena Eurovision!", titrează tabloidul editat de Medien Holding.
  • LIBERTATEA scrie despre "teroarea" la care sunt supuşi concurenţii de la MasterChef, emisiune difuzată de Pro TV. "Farfurii sparte şi înjurături. Asta trăim în fiecare zi", titrează tabloidul pe prima pagină.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus