Skip to main content

Adrian Sârbu, pentru Mediafax: RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri îşi doresc faima Radio Erevan

 
Adrian-Sarbu-web
Adrian-Sarbu-web

Adrian-Sarbu-web

Publicitate

Adrian Sârbu declară, pentru agenţia Mediafax, că "nu sunt reale" informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că “îşi doresc faima Radio Erevan”.

Prezentăm integral materialul apărut pe agenţia de ştiri Mediafax. Agenţia de ştiri este parte a Mediafax Group, companie deţinută de Adrian Sârbu.

"RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu. El a calificat drept "nereale" aceste informaţii.

Adrian Sârbu, pentru Mediafax:

"Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”.

Şi Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis marţi, poliţiştii au facut 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. În această cauză, 30 de societăţi comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile.

RTV şi apoi celelalte televiziuni de ştiri au transmis că ar fi vorba de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că poliţiştii ar fi efectuat percheziţii şi la sediul PRO TV şi la studiourile Buftea, precum şi acasă la Adrian Sârbu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus