Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul, atac la Codul Fiscal în favoarea transportatorilor feroviari: Aberaţii de Gâgă în Codul Fiscal

 
Presa de azi, 15 aprilie, Adevarul
Presa de azi, 15 aprilie, Adevarul

Presa de azi, 15 aprilie, AdevarulZiarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre controversele taxelor din România.

Publicitate

„Transportatorii feroviari achită o taxă prin care le este finanţată propria concurenţă, pădurile sunt taxate după principiul poluatorul plăteşte iar la produsele accizabile sunt impozitate şi taxele incluse", scrie Adevărul.

Cotidianul arată că dintr-o taxă pe motorina folosită de transportatorii feroviari se finanţează construcţia şoselelor, adică plătesc pentru bunăstarea propriei concurenţe, transportul rutier. Articolul este intitulat "Aberaţii de Gâgă în Codul Fiscal".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi:

  • EVENIMENTUL ZILEI continuă seria "Dosarul 'ICE Dunărea'. Fabrica de bani a lui Nicolae Ceauşescu", episodul IV. Materialul de astăzi este despre traficul de ţigări făcut de Ofiţerii Securităţii. "Securiştii lui Ceuşescu făceau trafic cu ţigări în Europa", titrează Evenimentul zilei de astăzi. Cotidianul scrie că Ofiţerii Securităţii de asociau cu oameni de afaceri apropiaţi ai Mafiei italiene şi făceau trafic de ţigări, potrivit documentelor desecretizate ale Întreprinderii de Comeţ Exterior  (ICE) Dunărea. Totul se făcea la ordinul dictatorului, ccare voia să aducă în România cât mai multă valută.
  • ADEVĂRUL mai are pe prima pagină un articol despre "reevaluările" făcute de Traian Băsescu în privinţa viitorului preşedinte al României. "Băsescu îşi laudă duşmanii de acum cinci ani", titrează Adevărul. Traian Băsescu pare să-i prefere ca viitori preşedinţi exact pe oamenii cu care s-a războit în 2009: Pe Mircea Geoană şi pe Crin Antonescu, precum şi pe Klaus Iohannis.
  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie pe prima pagină despre situaţia infecţiilor spitaliceşti. "Salvaţi de medici, ucişi de bacteriile din spital", titrează România liberă. Pe hârtie, România stă mai bine la capitolul infecţii spitaliceşti decât Germania, Olanda sau Franţa. Pacienţii infectaţi cu bacterii în spitalele din România sunt mult mai mulţi dectât o arată rapoartele oficiale. De teama unei reputaţii pătate, medicii şi managerii aleg să ascundă adevăratele cifre.
  • GAZETA SPORTURILOR îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre despăgubirile de la Federaţia Română de Fotbal. "Federaţia pare că se specializează în îmbogăţirea angajaţilor disponibilizaţi. Mircea Sandu i-a plătit lui Crăciunescu 100.000 de euro pentru a-l îndepărta de la FRF, acum Burleanu ar trebui să-l despăgubească pe Alexandru Deaconu cu o sumă apropiată pentru a-i rezilia contractul cu CCA. "Trofeul Bricheta de aur", titrează GSP.
  • ZIARUL FINANCIAR scrie că listarea companiilor de stat pe bursă începe să se simtă la buget. "Statul va încasa cele mai mari dividende de pe bursă: 1,57 miliarde de lei", titrează ZF. Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi Transelectrica, unde statul ese acţionar majoritar, dar şi OMV Petrom, unde are o participaţie minoritară (20%), contribuie cel mai mult la dividentdele statului, mai scrie Ziarul Financiar.
  • CLICK! scrie despre divorţul dintre Mirela şi Bogdan Stelea. "Soţia lui Stelea a plecat deja de acasă", titrează tabloidul editat de Adevărul Holding.
  • LIBERTATEA îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre fiica preşedintelui, care a refuzat să mai apară în ediţia specială de Paşte a concursului "Dansez pentru tine", când a auzit că va fi colegă de platou cu Vica Blochina. "EBA, scoasă din minţi de Vica Blochina!", titrează Libertatea.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus