Skip to main content

Prima amendă pentru Antena Stars. 10.000 de lei pentru denigrarea Aurei Urziceanu

 
Prima amendă pentru Antena Stars. 10.000 de lei pentru denigrarea Aurei Urziceanu
Mihai Morar

Mihai MorarLa aproximativ patru luni de la lansare, Antena Stars, fosta Antena 2,  a primit prima amendă de la CNA.

Publicitate

Postul a fost sancționat cu 10.000 de lei de Consiliul Național al Audiovizualului pentru prejudicierea imaginii Aurei Urziceanu și pentru încălcarea demnității acesteia în cinci ediții ale emisiunii Răi da' buni.

„Ce s-a întâmplat în această campanie de cinci emisiuni încalcă dreptul la demnitate al doamnei Aura Urziceanu", a spus Narcisa Iorga, membru CNA.

În cinci ediții ale emisiunii Răi da' buni, difuzate de Antena Stars în perioada 3 - 13 martie, Mihai Morar a dezbătut presupusele postări pe blogul personal al cântăreţei, în care aceasta îşi jignea colegii de breaslă.

În câteva emisiuni a fost prezent și Radu Mușetescu, care s-a prezentat drept un apropiat al cântăreţei şi care a denigrat-o pe Aura Urziceanu. El a fost cel care a postat, în numele Aurei Urziceanu, o serie de afirmații jignitoare la adresa unor colegi de breaslă ai artistei.

„Imediat: Aura Urziceanu, jigniri inexplicabile: 'Marcel Pavel, un dement şi un isteric!'", a sunat unul dintre titlurile afișate pe ecran în timpul emisiunii Răi da' buni, din 3 martie.

CNA a aluat în discuție emisiunile realizate de Mihai Morar la Antena Stars ca urmare a unei sesizări primite din partea Aurei Urziceanu.

„Subsemnata Aura Urziceanu (...), vă solicit asistenţa, având în vedere că de circa o lună şi jumătate sunt hărţuită şi ameninţată de cetăţeanul român, Radu Muşetescu (...). Domnul Radu Muşetescu ar fi fost invitat inclusiv în emisiuni de televiziune, în care a continuat seria de denigrări la adresa mea, de exemplu, în emisiunea Răi` da buni a postului TV Antena Stars", se arată în reclamația semnată de Aura Urziceanu.

Radu Muşetescu, în ediția din 6 martie a emisiunii Răi da' buni:

"Şi mai mult de atât, pe blog, în biografia dânsei, scria foarte clar şi am să vă citesc câteva rânduri: Aura are timp de 2 ani turnee, în Statele Unite şi Japonia după care renunţă, datorată unor practici specifice celor de culoare şi anume, cocaină. Aurei i s-a propus să se alăture obiceiurilor orchestrei de a consuma droguri, sub pretextul că acestea aduceau mai multă rezistenţă, în momentul de improvizaţii ale dumneaei, în care Quincy Jones uita s-o oprească, fiind fascinat şi totodată sub influenţa drogurilor."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Faptul că au fost păcăliți cei de la Antena Stars nu se constituie într-o scuză. Nu trebuia să realizeze cinci emisiuni despre viata unei vedete de talia Aurei Urziceanu cu un personaj despre care nu știau nimic. A preluat din corespondența unui persoane și a facut publice niște informații. Acest post de televiziune, fost Antena 2, devenit Antena Stars, a intrat în must-carry deși Antena Stars nu a fost măsurat niciodata. Acum avem ce ați semănat."

Cum s-a apărat Antena Stars?

Mirela Bomboe, reprezentanta postului:

"Doamna Aura Urziceanu a fost contactată permanenet în încercarea de a se obține un punct de vedere. Din pacate, punctul de vedere a venit destul de târziu. Până la final s-a dovedit că acest domn a fost un impostar care în final a fost și arestat. Utilizând blogul doamnei Aura Urziceanu a avut o doza de credibilitate. (...) Tot timpul informațiile au fost puse sub semnul întrebării. Nu i-am adus noi un prejudiciu, povestea s-a lăumurit datorită acestei emisiuni."

Sancțiunea a fost propusă de Monica Gubernat, membru CNA, și a primit șase voturi "pentru" (Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu), minimum necesar pentru a putea fi aplicată.

Articolele care au stat la baza aplicării sancțiunii:

  • Codul audiovizualului, Art. 30. Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.
  • Art. 33 cu 3 din Codul audiovizualului. (3) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.
  • Art. 40 cu 2 din Codul audiovizualului. (2) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Baietii astia, Morar si Buzdugan, pe vremea mea, n-ar fi fost lasati sa faca vreo glumita, nici in bufetul satului!
  • In sfarsit, s-a spart gheata,badaranul Morar a fost amendat!!!;cat le-a trecut astora de la CNA,ca niste derbedei precum Morar,Buzdugan,etc,nu au ce cauta la tv;dar,asta isi doresc o mare parte a romanilor"paine si circ";bine ca v-ati trezit sa l-i aredti cu amenzi,ca prea facea pe marele realizator tv;acest piswasser ,numit Morar;continuati cu Maruta,,etc;sunt o gramada in asteptare!
  • Astia de la A 1 sunt mici copii pe linga fratiorii de la A 3 care ar trebui sa prezinte, zilnic, zeci de puncte de vedere/replici ale lui Traian/Ioana/ Eba Basescu, PDLului...avind in vedere faptul ca A 3 nu este interesata in emisiunile de seara de problematica ce ii doare pe romani( a se citi scumpiri, scaderea nivelului de trai, criza din sanatate etc) ci de ce mai face sau ce nu mai face clanul prezidential.

Trimite un comentariu