Skip to main content

PROCESE DE MUNCĂ LA PRO TV. Fostul director executiv şi un fost director de imagine au dat postul în judecată

 
PROCESE DE MUNCĂ LA PRO TV. Fostul director executiv şi un fost director de imagine au dat postul în judecată

protv

Publicitate

Doi foşti angajaţi ai Pro TV au dat postul de televiziune în judecată. Elena Petre, fost director executiv, se judecă pentru litigii de muncă. George Negrilă, fost cameraman şi director de imagine, reclamă în instanţă concedierea lui şi solicită despăgubiri. El acuză una din companii de falsificare semnăturii.

Un alt process în derulare este cel prin care Doina Gradea (fost şef al Pro TV Internaţional şi asistenta lui Adrian Sârbu în anii 90), contestă concedierea de la postul TV, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Detalii, în continuare:

Elena Petre a părăsit Pro TV la 1 ianuarie 2014, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Director executiv al Pro TV, Elena Petre a lucrat la postul TV înfiinţat de Adrian Sârbu încă de la începuturile acestuia. Plecarea ei a venit în contextul în care contractul lui Adrian Sârbu cu CME a încetat oficial la 1 ianuarie.

Conform dosarului, obiectul procesului dintre Elena Petre şi Pro TV SA este “anulare act”, un process pe litigii de muncă.

George Negrilă - Un fost director de imagine, trei acţiuni împotriva Pro TV

George Negrilă a lucrat pentru Pro TV peste cinci ani (din 2008, când a venit de la Antene, până la sfârşitul lui 2013). Operator şi director de imagine, Negrilă are trei acţiuni împotriva firmelor în care a fost angajat să lucreze pentru Pro TV.

1. Prima acţiune este împotriva Business Personal Company, firmă pe care a fost angajat cu contract de muncă în calitate de cameraman pentru Pro TV şi din care a fost concediat.

De unde a pornit totul?

“Iniţial, am cerut un concediu de două săptămâni, în toamna anului trecut. Până atunci, în cinci ani, nu am avut deloc concediu. Nicio zi. Am fost refuzat.

Am depus, apoi, în septembrie 2013, o cerere de concediu pentru două luni, la cât aveam dreptul pe ultimii doi ani, cum prevede legea. După această cerere, a urmat concedierea, fără vreun motiv anume. Pe acte apare restructurarea companiei”, a povestit George Negrilă pentru Paginademedia.ro.

Proces George NegrilaNegrilă spune că în nota de lichidare apare că, în perioada august 2013-ianuarie 2014, a fost în concediu medical, deşi a lucrat efectiv până la jumătate lunii octombrie şi, până în luna ianuarie, nu a avut niciun fel de probleme medicale.

Potrivit dosarului, Negrilă solicită şi despăgubiri. Motivul? George Negrilă spune că a prestat pentru Pro TV şi servicii de director de imagine, dar, fiind încadrat ca şi cameraman, nu a fost plătit în plus pentru aceste servicii.

2. Cea de-a doua acţiune este împotriva FilmLance Agency 2000. Pe această firmă, George Negrilă primea o parte din bani pe un alt contract, de drepturi de autor.

Conform acţiunii depuse în instanţă, George Negrilă spune că acest contract a fost întrerupt, unilateral, de către companie, începând din februarie 2013, deşi el a continuat să lucreze până la sfârşitul anului.

Negrilă acuză şi faptul că respectivul contract de drepturi de autor nu este legal, întrucât nu prevede suma cu care este remunerat lunar.

3. A treia acţiune a lui George Negrilă este o plângere penală pentru fals în acte sub semnătură privată împotriva FilmLance Agency.

Negrilă acuză faptul că a primit prin poştă, de la respectiva companie, un exemplar al contractului de drepturi de autor în care apar semnături ca fiind ale lui, lucru contestat de fostul cameraman şi director de imagine din Pro TV.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Pai pe firma Protv SA sunt doar o parte mica a angajatilor(in speță cei care au treaba sa reprezinte pro-ul în diferite situatii). Restul sunt angajați cu carte de munca cu minim pe economie pe BPC și au înființate SRL-uri în nume propriu care au contracte cu filmlance care la rândul lor au contract cu pro-ul! O adevărată mașinărie de "fentat" impozitele la stat!
  • george george
    gogule sa sti ca nu este chiar asa pentru ca sunt legi in romania si legi europene, pentru ca acum suntem cetateni europeni si avem drepturi asa cum zice si reclama, care loveste foarte tare si in ala pentru care presteaza o alta firma. si daca o firma intra in faliment, va platii cealalta firma, in cazul asta pro tv-ul
  • Gogu Gogu
    Nu conteaza pentru cine prestezi, ci cu cine ai incheiat contractul.
  • Gogu Gogu
    stie
  • titi titi
    Pe langa aceste procese,mai sunt inca (10-18)tot drepturi banesti care se judeca de cati va ani(tribunalul bucuresti).Sa vedeti aici cu ce documente vine Pro.tv-ul. in instanta.Rasu-plansu.Iar sumele nu sunt de neglijat.Poate afla si noul BOSS al Pro.tv,sau poate stie?
  • George George
    pai in primul rand George Negrila a prestat pentru trustul pro prin intermediul a unor firme, cum face toata lumea inclusive esca :)). iar in al doilea rand nu toata lumea care a dat pro-ul in judecata avea 40000 de mii salariu :))). daca gandim asa ca de ce sa ii dai in judecata(chiar daca ai dreptate), nu ajungem nicaieri ca stat. asa cum un angajat isi respecta contractul si angajatorul trebuie sa respecte acel contract si legea
  • Eli Eli
    Dupa ce am aflat ce salariu avea Ruxandra Ion , mi s-a facut rau. Adică 40000 de euro pe luna, fara bonusuri. In toți anii astia de criza financiară cind toată media a dus-o greu iar acum dau in judecată PRO-ul sa încerce sa mai sugă niște bani. Urat, foarte urat din partea lor.
  • Gogu Gogu
    Ma refer la litigiile initiatede George Negrila
  • Gogu Gogu
    Asta cam asa e!
  • Gogu Gogu
    Pai vad ca litigiile sunt impotriva FilmLance, nu impotriva ProTV. De ce induceti publicul in eroare? Sa va fie rusine!
  • chira mihai chira mihai
    pai nu spunea maria apostol ca s-au despartit amiabil ca si a dat demisia Elena Petre s-au cum asa cat despre George Negrilă asa poate aflam cine a capusat protv de are doar 6 milione de euro profit
    dar ce care au dat tunuri adevarte sa se afle nu paduchi de ce nu chiar sarbu si nu sunt chiar un fan al noului boss dar e nevoie de asa ceva atunci cand aduci venituri 209 milioane si un profit de 6 milioane euro

Trimite un comentariu

sus