Skip to main content

Un post local a fost amendat cu 200.000 de lei pentru un filmuleţ pornografic cu deputatul PSD Ionel Arsene

 
Ionel Arsene
Ionel Arsene

esttv.ro
esttv.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul local Est TV din Piatra-Neamţ cu 200.000 de lei, sancţiunea maximă prevăzută de legislaţia audiovizualului, pentru că a difuzat o înregistrare video în care deputatul PSD Ionel Arsene întreţinea raporturi sexuale cu o tânără.

Înregistrarea video a fost prezentată în cadrul unei emisiuni informative, difuzată de Est TV pe 3 aprilie, aub titlul "Breaking News", începând cu ora 21.00. Materialul video îl prezenta pe deputatul PSD Ionel Arsene în timp ce întreţinea raporturi sexuale, părţile intime fiind blurate.

De asemenea, a fost bluart şi chipul tinerei, despre care în ştire se spunea că ar fi minoră. Înregistrarea video a fost titrată, pe burtieră, astfel: "Modelul politicianului român - relaţii intime cu minore".

"Felul în care este ilustrată această ştire trebuie să respecte legea. Felul în care au ilustrat această ştire este împotriva legii. Nu se justifică să dai asemenea imagini la televizor", a spus Cristina Trepcea, membru CNA.

Sancţiunea de 200.000 de lei a fost propusă de Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi a fost aplicată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea), şi trei "împotrivă" (Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

LEGISLAŢIE. Articolele care au stat la baza aplicării sancţiunii:

  • Art. 39 cu 2 din Legea audiovizualului: (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.
  • Art. 19 cu 2 cu e) şi g) din Codul audiovizualului: 2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: e) numărul şi natura scenelor de nuditate, reprezentarea actului sexual; g) tipologia eroilor, scopul acţiunii acestora, gradul de recurgere la violenţă;
  • Art. 18 din Codul audiovizualului: Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen;
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    corect, daca antena 3 sau romania tv ar fi difuzat filmuletul, fie el si neblurat, se lasa cu NIMIC! sau o amenduta. :( cna a devenit atat de previzibil...e vai de capul lui! :( dar cum la noi toate institutiile sunt corupte, una corupta in plus nici nu se mai pune! :( mai grava, pentru viata romanilor, mi se pare coruptia din justitie! acolo sunt judecatori care nici nu citesc dosarele, dar dau decizii! :( ei "e" dumnezei! :(
  • Foxcrawl Foxcrawl
    Este efectiv JENANT. Nu zic ba, intr-adevar, aia de la Est Tv au gresit ca au difuzat la o ora necorespunzatoare, dar sa dai pedeapsa maxima unui post local cand celelalte nationale sar gardul in fiecare zi, apoi nimeni nu face o ancheta vis-a-vis de comportamentul aluia care in orice univers civilizat a doua zi era cu demisia in mana. Natie mai scarboasa ca-n jurul Carpatilor mai rar.
  • mihai mihai
    Las ca are Tarata cani de amenda . Est tv e jucaria lui de imprastiat laturi
  • ștefan ștefan
    Păi nu mai bine pleacă din CNA Nenea Jucan
  • Florin Florin
    daca oricare alt post ar fi difuzat imaginile astea ar fi luat amenda. Prima Tv a aratat sex intre concurenti dupa miezul noptii si au luat o amenda foarte mare si li s a intrerupt emisia pentru 10 minute. Daca mai scoteau niste imagini din cele difuzate si erau difuzate dupa miezul noptii cu avertismentul interzis minorilor sub 18 ani poate ca scapau, dar Est Tv le a difuzat la 21.
  • geo geo
    Daca imaginile respective ar fi fost difuzate de Antena sau de Romania TV ar fi luat doar o somatie publica.
  • andrei andrei
    Ce face Antena 3 sau RomaniaTV este mult mai grav. Antena1 nici macar blurate nu le da pe curvele alea. Realitatea ii doare pe astia din CNA si Antene.
  • kiko kiko
    ce mi se pare interesant e ca la toate voturile astea NU apare niciodata valentin jucan, nici pro, nici contra. cu toate astea citesc mereu tot felul de stiri despre el prin presa. tipul ala mai lucreaza la cna sau a plecat de acolo?

Trimite un comentariu

sus