Skip to main content

Angajaţii TVR continuă greva japoneză pe parcursul săptămânii şi iau în calcul un marş de protest

 
tvr
tvr

tvrAngajaţii TVR vor continua pe parcursul întregii săptămâni greva japoneză în care au intrat astăzi, în semn de protest faţă de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor salariale ale acestora, luând în calcul şi organizarea unui marş de protest, scrie Mediafax.

Publicitate

"Oamenii vor continua greva japoneză până în momentul în care vom reuşi să îi convingem pe cei care au puterea de decizie în TVR că reducerea salariilor cu 20% nu este o soluţie", a declarat, astăzi, pentru Mediafax Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Română de Televiziune (SRTv).

El a reamintit că greva japoneză a început marţi dimineaţă, iar oamenii au purtat banderole albe pe braţe.

"Eu cred că a fost o dovadă de solidaritate. Chiar au fost mulţi oameni care au purtat banderola, oamenii s-au purtat mai mult decât civilizat, chiar dacă au fost şi prin curte (curtea televiziunii publice, n.r.). Nu au fost în niciun caz incidente, lucru pentru care le mulţumesc membrilor de sindicat şi nu numai lor. Oamenii şi-au continuat activitatea, dar în pauză au ieşit să stea de vorbă în curte, să afle ce noutăţi mai sunt, dar comportamentul lor a fost impecabil şi, indiferent daca sunt sau nu membri de sindicat sau angajaţi ai TVR, eu le mulţumesc tuturor celor care au aderat la greva noastră japoneză şi s-au comportat impecabil", a spus Bocanaciu.

El a spus că respectă şi decizia celor care din diferite motive nu au purtat banderola, precizând însă că aceştia ar trebui să înţeleagă faptul că este foarte uşor să mandatezi pe cineva să îţi apere interesele, dar ar trebui să îl şi susţii pe cel pe care îl pui să te reprezinte.

Totodată, Dragoş Bocanaciu a spus că formele de protest vor continua pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv miercuri când este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al CA.

"Continuăm şi mâine această formă de protest, pentru că este un mod fără a încălca în vreun fel legea şi este un mod civilizat de a protesta şi de a ne exprima nemulţumirea faţă de preconizata decizie", a spus Dragoş Bocanaciu.

El a spus că proteste mai serioase vor avea loc în funcţie de cum vor evolua evenimentele.

"Spre deosebire de anumite conduceri ale Televiziunii Române, nouă ne place să respectăm legea. Şi, în funcţie de evoluţia evenimentelor, vom încerca să obţinem aprobare pentru un eventual marş de protest şi pentru pichetare, dacă va fi cazul, a instituţiilor statului care au o anumită forţă în a lua decizii în ceea ce priveşte Televiziunea Română", a spus Dragoş Bocanaciu.

Întrebat dacă a discutat cu Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, cu privire la acest subiect, Dragoş Bocanaciu a spus:

"Am vorbit cu domnul Tănase, am expus punctele noastre de vedere, sperăm să îl convingem şi sperăm să îi convingem şi pe ceilalţi factori de decizie din Televiziunea Română că nu este cea mai bună soluţie".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • intreb si eu intreb si eu
    domnule premier, analizam si noi in secolul asta ce se intampla la tvr, asf, radio,compania de autostrazi? sau ne pregatim de alegeri, asa ca ciocu mic sa nu suparam electoratul.doar sa-i furam banii.
  • aaaaaaaaa aaaaaaaaa
    greva japoneza? pai...ca sa faci greva ar trebui sa si muncesti. in tvr muncesc doar operatorii din cand in cand ca sa apara ceva pe post. in rest...se plimba hartii intre birouri.
  • Horea Horea
    Bocanaciu: "Nu au fost în niciun caz incidente, lucru pentru care le mulţumesc membrilor de sindicat şi nu numai lor."

    P[i frate ;ef de sindicat, cu asta te lauzi?
    Fara INCIDENTE, nimic nu se rezolva in ziua de azi.
    Asa ca:
    - blocati intrarea lui Tanase la chioscul alimentar (am auzit ca-i place sa manance pe datorie)
    - scrieti-i pe usa biroului sau - cu vopsea rosie -, DEMISIA
    - vorbiti pe rand, cu membrii CA si lamuriti-i sa nu fie de acord cu micsorarea salariilor tocmai acum in epoca Ponta cand am iesit din criza
    - formati grupuri galgagioase la intrarea in televiziune
    - deplasati-va spre palatul Victoria si plimbati-va putin in raza vizuala a celor care duminica au iesit invingatori la voturi
    - ...
    Sunteti sindicalisti sau SLUGI ascultatoare?!

Trimite un comentariu

sus