Skip to main content

Poante de la brâu în jos. Zu, Kiss, Pro FM şi Gold: Patru radiouri şi un miliard amendă pentru limbaj vulgar

 

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

DE AUTOBAZĂ. Glumele deplasate de la posturile de radio s-au lăsat cu amenzi consistente. Radiourile au fost penalizate pentru "poantele" făcute pe post care abundă în aluzii şi trimiteri "de la brâu în jos". Glume cu "defloratori", vibratoare, prezervative, femei gonflabile, amanţi şi tot felul de termeni din anatomie.

Radio ZU, Gold FM, Pro FM şi Kiss FM au fost sancţionate cu câte 25.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia minorilor. Amenzile totalizează 100.000 de lei (adică un miliard de lei vechi).

Ce exprimări s-au folosit pe post, la matinal:

Radio ZU

Daniel Buzdugan: „Dus mireasa la Arcul de Triumf, la "Piatra crăcănată" acolo, la ... unde se duc miresele. Deflorată mireasa profesionist, profesional, cu un profesionist care a terminat horticultura. Are diplomă, deci defloratorul are diplomă în horticultură, deci (..) Venim cu distribuitor de prezervative (...)

Daniel Buzdugan, în rolul „Cercetătorului Vasluian” a prezentat o „ştire”, cu conotaţii sexuale, potricit căreia: un sex shop din Vaslui vinde babe gonflabile ... Baba gonflabilă este destinată consătenilor din Vaslui, nu, care decât să recurgă la viol şi să rişte puşcăria. Magazinul de plăceri le oferă posibilitatea legală de a-şi satisface poftele cu produsul, care imită perfect o bătrânică neajutorată, plină de sexapill şi de reumatism. (...)

Ascultătoare: Am un iubit şi în acelaşi timp încă trei amanţi ... Cu doi în acelaşi timp şi cu unul separat.; Daniel Buzdugan:...Cum adică cu doi în acelaşi timp?; M Morar: Dar stai un pic, în acelaşi timp înseamnă în aceeaşi încăpere şi în acelaşi spaţiu?... Dar, cu doi în acelaşi timp şi în acelaşi spaţiu?; Daniel Buzdugan: Dar staţi un pic! Unul se uită sau cum?... Şi unul te ţinea?... V-a legat de pat, doamnă?; Mihai Morar: Dar s-a întâmplat o singură dată în acelaşi timp?

Gold FM - 

Mihai Dobrovolschi: Monica, tu ştii ce-s exerciţiile Kegels? Nu ştii? Sunt nişte exerciţii pentru femei, care ... îşi comprimă într-un mod ritmic muşchii vaginali.. Şi-s foarte OK pentru el mai ales după aceea, cică. Dar, cică, poţi să ai şi orgasm cu exerciţii Kegels.

Mihai Dobrovolschi: Deci: don’t overcompensate, încordându-vă muşchii fesieri, abdominali sau coapsele, da?. (...) OK, trebuie să avem erecţii. Iartă-mă, iartă-mă.... Stai, să mai vedem!Mihai Dobrovolschi: Ideea este aşa, el de aia a zis: cel mai bine ar fi când ai erecţie, pentru că poţi vedea dacă faci cum trebuie, ridicând Turnul din Pisa în sus şi în jos. OK? Deci, aia e mişcarea, ia.

Mihai Dobrovolschi: Eu nu înţeleg nimic din ce spui, Monica şi am o erecţie. (n.n.- se aud râsete în studio)Monica: Hai mă, termină!Mihai Dobrovolschi: Serios.Monica: Ei, foarte bine, dill with it! Dill with it!... Nu mă interesează!...Mihai Dobrovolschi: Eşti atât de difuză!... Eşti atât de difuză în cap, încât îmi dai o erecţie.Monica: Haide, nu fi nesimţit!...

Mihai Dobrovolschi: Eşti vagina dentata...

Monica: Nu fi nesimţit!

Pro FM: 

Bogdan Nicolai: Şi pas cu pas în urma ei,  alunecă-n camera de hotel, ea-i cere 300 de lei, că aşa e la bibliotecă. Şi când pe pat se întinde drept, cu Cristea să se culce, el o apasă uşor, pe piept şi se aude: „Mama!”, o voce de păpuşe. (...) Iar ea îl vede şi-l roagă frumos: „Cobori în jos, Victoraş blând, alunecând pe o hartă meteo. Pe umărul tău vreau să plâng.

Eu sânt fată cuminte”. „Bine, scoate-o”. Şi uite cum pe neaşteptate relaţia nouă se înfiripă. Bogdan Nicolai: Şi pas cu pas în urma ei alunecă-n camera de hotel, ea-i cere 300 de lei, că aşa e la bibliotecă. Şi când pe pat se întinde drept, cu Cristea să se culce, el o apasă uşor, pe piept şi se aude: „Mama!”, o voce de păpuşă. (...) Ea-l vede şi-l roagă frumos: „Cobori în jos, Victoraş blând, alunecând pe o hartă meteo. Pe umărul tău vreau să plâng. Eu sânt fată cuminte, scoate-o”. Şi uite cum, pe neaşteptate relaţia nouă se înfiripă. Şi Victoraş nici nu gândeşte că se însoară prea din pripă. (...)     

Bogdan Nicolai: Dar şi cu camerele ăstea mă, s-a stricat treaba. (...) Deci am eu teoria asta a mea şi vreau să le spun elevilor, un lucru.(...) Este foarte greu chiar dacă se filmează clasa.(...) Aşa. Deci o luăm aşa, profesionist vorbind, să fii prins, dacă cineva se uită pe cameră. Vă spun de ce. În primul rând cineva va trebuie să se uite, ore întregi pe toate filmările de la voi din şcoală şi cu mare atenţie, ceea ce cred că nu va face cineva.

(...)Doi, la mână, camera aia e departe şi are o vedere de ansamblu, asupra tuturor copiilor din clasă, nu e pe detaliu. (…)  Dar dacă te întorci un pic la colegul, dacă-i zici: „Zi mă şi mie la punctul 3”. Camera aia să ştiţi că sunt şanse foarte mici să vă prindă. Mulţi au furat-o cu camera asta. Luaţi un curs mic de tot de televiziune, un curs mic de tot de filmat înainte de BAC şi o să vă daţi seama că se poate totuşi copia, fără probleme. (…)Deci nu vă … nu vă panicaţi cu camerele, oameni buni.

Kiss FM

Realizatorii Johnny şi Soci au comentat şi au explicat funcţionarea unui tip de  „vibrator, controlat prin telefon”. Comentariile au conţinut un limbaj licenţios, nepotrivit cu ora de difuzare: vibratorul a fost a cincea ustensilă casnică, inventată la nivel global (…) Înainte de de a da cu aspiratorul, femeile, s-au preocupat de plăcere. (…) Şi uite aşa, poţi avea plăcere cu telefonul.

(…)Deci s-au inventat nişte indispensabili, cu o uşoară vibraţie, care se conectează prin bluetooth la telefon (…) Şi tu stai cu telefonul şi oferi plăcere de la distanţă unei domnişoare care poartă respectivii indispensabili. Izmene cu vibraţie.

(…) Prin bluetooth dai comanda şi se porneşte mecanismul. Eşti la o şedinţă, te plictiseşti, apeşi prin bluetooth şi se joacă treaba.(…) Îţi dai seama să fii într-o şedinţă şi să fie mai multe, purtătoare, chiar şefa şi tu să te joci cu bluetooth-ul şi să te conectezi … unde nu trebuie. (…)Da’ în cazul în care vine maică-ta în vizită şi ia din greşeală pantalonii ăia pe ea, ce se întâmplă?

Consiliul a analizat, în urma unei monitorizări de linie, emisiunile matinal ale posturilor de radio în perioada ianuarie - martie, şi a constatat că toate au avut abateri în ceea ce priveşte limbajul.

Membrii CNA au considerat că este încălcat articolul 39 cu 2 (ce prevede protecţia minorilor) din Legea Audiovizualului şi 18 cu b din Codul Audiovizualului (ce interzice în intervalul 6.00 - 23.00 prezentarea scenelor de sex, limbaj sau comportament obscen).

Propunerea, care a fost înaintată de Narcisa Iorga, a trecut cu şapte voturi „pentru”: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Cristina Trepcea. Au votat împotrivă Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Radu Călin Cristea făcuse o propunere de 5.000 de lei pentru toate cele patru posturi, în baza art 18 cu b din codul audiovizualului. Ulterior, acesta şi-a retras-o întrucât a fost atenţionat de către reprezentantul juridic că amenda nu poate fi aplicată în cazul Gold FM şi Pro FM, care nu pot primi decât o somaţie pe articolul respectiv.

O altă propunere a fost a lui Valentin Jucan, de câte 50.000 de lei la fiecare post, însă şi-a retras-o.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • mihai mihai
  Cu un asemenea limbaj ma mir ca te lasa calculatorul sa intri pe internet :-))) Sa-i ardem pe rug sau sa-i ducem in lagar ?
 • BOG BOG
  Bine mai, "pipi pe ion", bine ca ai descoperit tu o greseala, dar ai inteles ceva din articol sau l-ai citit asa ca sa fie citit? Stai jos ai 3
 • Geo Anti Limonada Geo Anti Limonada
  Totul a inceput de la Golaneala GENERATIEI PRO, in frunte cu Liota fratilor vintila, acest Infect dobrovolschi, nono semen, vlad craioveanu si Gunoaiele promovate de acesti derbedei... Stilul lor de viata, Aroganta lor e pe acelasi plan cu spurcaciunile manelistilor... Aceste Lichele batjocoresc zilnic Romania, viata oamenilor simpli din mediul rural samd. Sunt niste mascarici nebatuti de mici, cu carente imense de educatie, cu o autosuficienta ce impun corectii fizice binemeritate... Pai numai cand vezi ranjetele golanesti ale lui vintila george merita sa-ti cureti sireturile bocancilor pe fata lor...
 • nu nu
  Foarte bine, sper sa urmeze si alte amenzi. De ani buni nu mai ascult aceste radiouri din cauza vulgaritatii exagerate.
 • Cata Cata
  Radiourile devin tot mai penibile pe zi ce trece. Eu unul incep sa nu le mai suport. Unde sunt vremurile cand se facea radio?
 • Nicu Necolae Nicu Necolae
  Bine ca a scapat Pro-ul de aia doi...
 • VICTOR VICTOR
  Hai sa fim seriosi. Nu se mai poate vorbi la radio. Ce au spus oamenii astia de o fi de speriat ? Hai mai lasati-ne cu pseudo-CNAul asta.
 • ion pipi ion pipi
  ... sant se scrie sunt...

Trimite un comentariu

sus