Skip to main content

Pro TV și Acasă scad ponderea producțiilor proprii pe timpul verii. CNA a aprobat noua structură a programelor

 

televizorConsiliul Național al Audiovizualului a votat în ședința de astăzi modificarea structurii de programe a posturilor Pro TV, Acasă TV și Acasă Gold.

Publicitate

Principala modificare a structurii de programe a constat într-o scădere a procentului de producții proprii la posturile Pro TV și Acasă TV.

"Noua grilă de programe a postului Pro TV intră în vigoare în jurul datei de 15 iunie. Nu se pune problema unor modificări majore, este vorba de oprirea pe timpul verii a marilor producții.

Acest lucru se întâmplă de două ori pe an. În general sunt patru grila pe an, uneori chiar cinci. Vara și iarna ies marile producții și se merge în general pe mai puține producții proprii", a declarat Adriana Păpureanu, reprezentanta grupului Pro la CNA.

Adriana Păpureanu a menționat că în cazul postului Acasă TV grila a intrat în vigoare începând de luni.

Menționăm că această modificare a structurii de programe vine la scurt timp după ce canalele Pro TV și Acasă TV au trecut printr-o serie de schimbări care au constat în restructurări și eliminarea unor programe din grilă.

În urma restructurărilor de personal, postul Acasă TV a rămas fără emisiunile pe care le difuza. Un număr de 30 de persoane de la Acasă TV au fost restructurate vinerea trecută, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, care sunt modificările de structură aprobate de CNA în privința posturilor Pro TV, Acasă TV și Acasă Gold.

  • La Pro TV producția proprie scade de la 55 la 45 și cresc producțiile ale altor producători. Zona de filme de la 35 creste la 40 și se diminuează în zona de divertisment de la 18% la 13,5%. În privința programelor educative, culturale religioase de la 2 la 1,5 %.
  • Acasă TV. Scăderea producției proprii este mai mare: de la 25% la 4%. Procentul filmelor crește de la 50% la 76%. Scade procentul la divertisment de la 30% la 4%.
  • Acasă Gold - 100% producții ale altor producători. Aici crește divertismentul și scade producția de film cu 5%.

Societatea Pro TV S.A. deține 49 de licențe audiovizuale pentru Info Pro, Pro FM, Pro Clasic, Pro TV și posturi ca Acasă TV, Acasă Gold, Pro TV Internațional, Pro Cinema, Sport.ro și MTV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu