Skip to main content

5 Iunie. Dan Balotescu, Media Investment: Piaţa de publicitate are nevoie de coeziune. Când apar perturbaţii în televiziuni, clienţii întreabă: mai alocăm banii?

 

dan balotescu_hotnews

Publicitate

INTERVIU. Când apar tulburări precum cele ce afecteaza acum televiziunea, clientii de publicitate "ne intreaba: mai alocam aceasta suma de bani statiei de televiziune, sau e bine sa nu o facem? Asa cum faci o estimare la inceputul anului, la fel de bine exista si reversul - sa nu o mai faci sau sa o anulezi", spune intr-un interviu HotNews.ro Dan Balotescu, managing partner al agentiei Media Investment, parte a holdingului de comunicare The Group.

Despre ordonanta publicitatii TV: "Daca se va schimba ceva, aceasta schimbare nu va veni la initiativa agentiilor, ci mai degraba la initiativa statiilor de televiziune". In online, el crede ca piata poate creste "prin continutul pe care il livreaza", iar achizitia automatizata de spatiu media "e viitorul in zona de digital si cred ca nu numai - probabil si televiziunea se va cumpara la un anumit moment prin aceeasi metoda".


VIDEO Dan Balotescu, Media Investment: Piata de publicitate are nevoie de coeziune / Cand apar perturbatii in televiziuni, clientii intreaba: mai alocam banii? / Online-ul poate creste in Romania prin continutul pe care il livreaza


SCHIMBARE. Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People, se va desprinde vineri de grupul de media din care face parte, Time Warner, în încercarea de a deveni o companie independentă, listată la bursă, scrie Mediafax.

Grupul Time Warner a anunţat anul trecut că a decis să vândă divizia de publishing, Time Inc. şi să se concentreze asupra activităţilor din cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO etc.).
Operaţiunea ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar Time Inc. să fi devenit deja o "companie independentă listată" la bursă. Însă, această operaţiune a fost amânată pentru anul 2014.
Compania de publishing Time Inc. se va desprinde de grupul Time Warner


STUDIU. Filmele descarcate online si cele difuzate in streaming la cerere vor depasi box office-ul mondial pana in anul 2017, potrivit unui studiu realizat de compania PricewaterhouseCoopers (PwC), scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.

Potrivit acestui studiu, piata mondiala de filme comercializate pe DVD si Blu-ray cunoaste o scadere rapida, iar locul ei va fi luat de tot mai popularele servicii de streaming la cerere, precum Netflix, care vor genera incasari care vor depasi box office-ul mondial in anii urmatori.

Studiul spune ca veniturile generate de sectorul "electronic home video" (filme descarcate pe internet si difuzate in streaming) le vor depasi pe cele generate de filmele comercializate pe suporturi fizice in 2016, iar piata de film pe suporturi fizice va scadea de la 12,2 miliarde de dolari cat este in prezent la 8,7 miliarde de dolari in 2018.
TENDINTA. Filmele descarcate online si difuzate in streaming vor depasi box office-ul mondial


PROTEST LA BUDAPESTA. Aproximativ 1.000 de persoane, printre care multi jurnalisti, au protestat marti in Budapesta, scandand “Tara libera, presa libera!”, scrie HotNews. Manifestatiile pentru libertatea presei s-au desfasurat si in fata guvernului si au fost declansate de concedierea “brusca” a redactorului sef al ziarului online Origo. Indepartarea editorului a venit la o saptamana dupa ce ziarul a publicat o ancheta despre cheltuieli “extravagante” ale sefului cancelariei premierului Viktor Orban.
Proteste ale jurnalistilor la Budapesta, dupa ce redactorul sef al unei publicatii a fost concediat pentru critici la adresa guvernului condus de Viktor Orban


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus