Skip to main content

Agerpres a lansat proiectul editorial “Update România”

 
Aplicatie mobil, agerpres
Aplicatie mobil, agerpres

Aplicatie mobil, agerpres Agenţia Naţională de Presă Agerpres a lansat proiectul editorial ”Update România”, realizat în parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate.

Publicitate

La începutul fiecărei săptămâni, prin intermediul fluxului de ştiri al Agerpres şi al site-ului public al agenţiei, agerpres.ro, cititorii vor putea afla despre tineri din întreaga lume, cu mari performanţe în domeniile lor de activitate.

Manuela Mot, consultant la Banca Mondială pe probleme de eficienţă energetică, şi Andrei Sorin-Ilie, tânărul care studiază neuroştiinţele la Oxford, sunt cei doi români care care deschid acest proiect editorial al Agerpres.

”Între 2002 şi 2004 am studiat un master în Ştiinţe Politice la Jawaharlal Nehru University în New Delhi, unde am fost bursieră a Guvernului indian printr-un exchange program, finanţat de Indian Council for Cultural Relations. Absolventă de Ştiinţe Politice în România, master-ul în India a venit ca o continuare logică a ceea ce începusem să studiez deja”, îşi aminteşte Manuela Mot.

La rândul său, Andrei Sorin-Ilie, ne povesteşte despre cum a intrat în contact pentru prima dată cu activitatea de cercetare:

”Nu ştiam ce înseamnă activitatea de cercetare, însă mi s-a părut interesant şi în urma interviului am fost ales să fac parte din grupul coordonat de profesorul Leon Zăgrean la Catedra de Fiziologie. Ulterior, pe parcursul celor 6 ani de medicină, am petrecut mare parte a timpului liber lucrând în laboratorul din Bucureşti, unde am intrat prima dată în contact şi cu cercetarea din afară lucrând cu dr. Mihai Moldovan de la Universitatea din Copenhaga”.

Proiectul va continua şi cu alţi tineri de succes, foşti sau actuali membri ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate, care fac #UpdateRomania oriunde s-ar afla.

Despre LSRS
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală cu peste 8.500 de membri din peste 50 de ţări. Membrii LSRS sunt: studenţi în străinătate, absolvenţi de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-şi continue studiile în străinătate.

Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenţia Naţonală de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus