Skip to main content

ANCOM: Licitaţia de televiziune digitală continuă cu runda de alocare

 
televizor
televizor

televizorÎn urma rundelor primare desfăşurate ieri şi a rundei primare suplimentare susţinute astăzi în cadrul licitaţiei pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală, au fost determinaţi câştigătorii şi preţurile de bază pe care aceştia trebuie să le achite.

Publicitate

Licitaţia continuă cu o rundă de alocare care va avea loc marţi, 10 iunie, de la ora 10.00.

Runda de alocare este ultima etapă a licitaţiei şi urmăreşte distribuţia între ofertanţii cậştigători a multiplexurilor adjudecate în banda UHF, cu excepţia multiplexului cu obligaţie de transmitere “free to air”.

Ofertanţii câştigători îşi vor exprima preferinţele cu privire la alocarea specifică şi vor depune o ofertă cu suma pe care sunt dispuşi să o achite în plus.

După runda de alocare vor fi determinate preţurile finale pe care ofertanţii cậştigători trebuie să le achite pentru multiplexul sau multiplexurile câştigate. Rezultatele licitaţiei vor fi făcute publice după finalizarea procedurii.

În cadrul licitaţiei au fost disponibile 5 multiplexuri, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2. Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite „free to air”, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus