Skip to main content

Ce contracte de publicitate au cei mai celebri jucători de fotbal de la Cupa Mondială

 
Christiano Ronaldo
Christiano Ronaldo

Christiano RonaldoRepucom, o agenţie de publicitate, a întocmit o listă cu jucătorii de fotbal care ar putea încheia cele mai profitabile contracte de publicitate cu branduri ca Nike sau Adidas, scrie Ziarul Financiar.

Publicitate

1. Cristiano Ronaldo (Portugalia)

Considerat cel mai bun jucător de fotbal din lume, portughezul Ronaldo este căpitanul echipei Real Madrid. Fotbalistul beneficiază de un contract cu Nike, în valoarea de 9,5 milioane de dolari pe an, dar şi de o sponsorizare din partea Herbalife.

2. Lionel Messi (Argentina)

Lionel Messi a înscris peste 350 de goluri, ca atacant pentru FC Barcelona, devenind astfel cel mai bun jucător al clubului. Argentinianul în vârstă de 26 de ani este cel mai bine plătit fotbalist din lume, cu un salariu anual de 27,5 milioane de dolari. În plus, Messi beneficiază de o serie de contracte importante cu Adidas, Turkish Airlines, Pepsi şi Dolce Gabana.

3. Gerard Piqué (Spania)

Piqué a câştigat unele dintre cele mai importante campionate de fotbal, ca jucător pentru Manchester United şi FC Barcelona. Notorietatea fotbalistului a crescut după ce acesta şi-a dezvăluit relaţia cu cântăreaţa columbiană Shakira. Piqué este unul dintre jucătorii care au luat parte în campania “Risk everything”, organizată de Nike.

4. Fernando Torres (Spania)

Poreclit El Niño (Copilul), Torres a câştigat deja o Cupă Mondială şi două Campionate Europene. Repucom a anunţat că fanii îl consideră un model de urmat, dar şi un purătător de cuvânt influent. Fotbalistul spaniol a apărut în videoclipuri muzicale, dar beneficiază şi de contracte cu Adidas şi Pepsi.

5. Wayne Rooney (Anglia)

Un jucător de top al echipei Manchester United, Rooney beneficiază de renume şi susţinerea a peste 8,5 milioane de fani. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a apărut pe coperta jocurile FIFA – versiunea britanică.

6. Andrés Iniesta (Spania)

După ce a înscris golul câştigător pentru Spania la Campionatul Mondial din 2010, Iniesta a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti spanioli. 80% dintre persoanele intervievate de Repocum au declarat că Iniesta le influenţează decizia de cumpărare, ceea ce înseamnă veşti bune pentru sponsorii săi, precum Sony.

7. Neymar da Silva Santos Júnior (Brazilia)

Neymar are 22 de ani şi este jucător pentru echipa FC Barcelona. Principalii săi sponsori sunt Nike şi Red Bull. Deşi este un fotbalist în ascensiune, Repocum consideră că organizarea Campionatului Mondial din 2014 în Brazilia îi va aduce şi mai multă notorietate.

8. Iker Casillas (Spania)

Casillas este singurul portar din lista întocmită de Repocum. Agenţia de publicitate a spus că fotbalistul ar fi beneficiat de un renume mult mai mare, dacă ar fi jucat într-o altă poziţie. Casillas a fost căpitanul echipei Real Madrid, dar şi al echipe naţionale din Spania. În plus, Adidas are o pereche de mănuşi care îi poartă numele.

9. Zlatan Ibrahimovic (Suedia)

Ibrahimovic este singurul jucător din lista propusă de agenţia de publicitate, care nu va merge în Brazilia. Nike îi oferă câştiguri de până la trei milioane de dolari pe an pentru a apărea în campania “Dare to Zlatan”. În plus, fotbalistul are un contract important cu Volvo.

10. Thierry Henry

Thierry s-a mutat în New York în 2010 pentru a juca alături de echipa Red Bulls, unde este şi căpitan. Înainte de mutare, fotbalistul în vârstă de 36 de ani a fost un marcator important pentru Monaco, Arsenal şi FC Barcelona. Thierry beneficiază de un contract în valoare de 1 milion de dolari pe an cu Puma.

S-a retras din echipa naţională a Franţei în 2010, după Cupa Mondială din Africa de Sud.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Ronaldo nu este capitanul lui Real Madrid iar Casillas nu "a fost", ci este capitanul lui Real Madrid si al nationalei Spaniei.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Materialul este o preluare de pe Ziarul Financiar. Articolul precizează că Ibrahimovic nu participă în Brazilia. Am adăugat și faptul că Henry s-a retras. Cât privește vârsta lui Rooney, e doar o eroare de scriere (pe care și cei de la ZF au făcut-o).

    Mulțumim pentru observații.
  • Koss Koss
    Rooney are 28 de ani, de unde 23 ? Doamne fereste :)))
  • Ovidiu Ovidiu
    Ma tem ca unii dintre jucatorii enumerati nu participa la CM 2014. Mai incercati.
  • rooney rooney
    Wayne Rooney are 28 ani, nu 23.
    aveam pretentii de la voi pentru o minima documentare ...dar de unde
  • dariu dariu
    nici nu vreau sa-mi imaginez ce erori colosale au urmat. m-am oprit la ce-am citit de rooney si am ramas acolo, cu vreo 5-6 ani in urma.
  • dariu dariu
    inteleg si apreciez faptul ca incercati sa va adaptati stirile in functie de evenimentele importante actuale, dar sa spuneti cretinitati - nu. cum spumele marii sa-mi dati cu rooney ca are 23 de ani? ok, autorule, nu esti microbist, dar sa spui de rooney ca are 23 de ani echivaleaza cu a spune ca ceausescu tocmai implineste 48 de ani si nu e mort.
  • Tataee Tataee
    Henry nu mai joaca de ceva vreme in nationala Frantei.
  • Mhai Mhai
    De cand Zlatan Ibrahimovic si Thierry Henri joaca la turneul din Brazilia? :))

Trimite un comentariu

sus