Skip to main content

Cum s-a împărţit publicul Simonei Halep între Antena 3 şi Eurosport: mai mulţi bucureşteni la postul Intact, public mai tânăr la Eurosport

 

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014 PROFILUL PUBLICULUI. Telespectatorii români s-au împărţit între Antena 3 şi Eurosport pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros. Cine s-a uitat la postul Intact şi cine la Eurosport.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă profilul telespectatorului, atât pentru Eurosport, cât şi pentru Antena 3, pe durata finalei pierdute de Simona Halep. Ca structură a publicului, Antena 3 a avut mai mulţi bucureşteni şi o reprezentare mai bună pe vârste peste 50 de ani şi la studii superioare. Eurosport a avut, în schimb, mai mulţi bărbaţi şi a atras un public mai tânăr.

Înainte de analiza structurii publicului, reamintim datele de audienţă: meciul Simonei Halep a fost urmărit pe Antena 3 de 1,55 milioane de români (dintre care 1,13 milioane din oraşe), iar pe Eurosport de 760.000 de telespectatori (dintre care 510.000 din mediul urban). Cifrele complete, aici.

Cum a arătat publicul Antena 3 şi cel al Eurosport:

DUPĂ SEX: Din publicul Antena 3, puţin peste jumătate au fost bărbaţi. La Eurosport, procentul de bărbaţi a fost mai mare: aproape 63% dintre telespectatorii finalei.

DUPĂ VÂRSTĂ. Diferenţe ale structurii publicului după vârste. Antena 3 a avut la Halep telespectatori mai în vârstă:

- aproape 60% din publicul care a urmărit final pe Antena 3 era peste 50 de ani. La Eurosport, procentul celor peste 50 de ani a fost de 41%.

- Procentul telespectatorilor până în 35 de ani a fost de aproape 22% la Antena 3 şi de aproape 30% la Eurosport.

- Segmentul 35-49 de ani a reprezentat aproape 19 procente la Antena 3. Eurosport a avut peste 30% din public cu vârste între 35 şi 49 de ani.

DUPĂ EDUCAŢIE. Aproape 30% din publicul finalei de pe Antena 3 avea studii superioare. Procentul a fost puţin mai mic la Eurosport: 26,3%. Jumătate din publicul Eurosport a fost dat de publicul cu studii medii.

Uşoare diferenţe şi la publicul cu studii primare: 15% la Antena 3 şi 11% la Eurosport.

DUPĂ REŞEDINŢĂ. Şi după zona de reşedinţă au fost câteva diferenţe între publicul finalei de pe Antena 3 şi cel de pe Eurosport.

Postul de ştiri al Intact a atras o cotă bună de telespectatori din Bucureşti: aproape 20% din publicul care a urmărit finala cu Simona Halep pe Antena 3 a foat din Capitală. Din publicul Eurosport, 16% din telespectatori au fost din Bucureşti.

Profilul publicului telespectator al finalei Simonei Halep pe Antena 3 şi pe Eurosport (% din public). Click pentru a mări: Profil public Antena 3 si Eurosport Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vlad vlad
    Eu m-am uitat la Eurosport din 2 motive : odata calitatea imaginii , unde la Eurosport era HD si in al doilea rand comentariu varza a domnului Topescu fata de comentariu profesionist oferit de oferit Eurosport. Da sunt tanar , am o facultate si lucrez in domeniu si nu ma uit din ani in paste la tenis doar ca joaca un roman ci ma uit la tot turneul atat cat am timp
  • Raul Raul
    Acei tineri fara studii superioare au avut mai multa inteligenta sa se uite la meci pe Eurosport, canal de sport, decat cei cu studii superioare care s-au uitat la Antena 3, un post de stiri.
  • Robert Robert
    A fost un meci de tenis, lasati politica!
    Posturile alea cu A mai fac si lucruri bune din cand in cand, iar Cristian Topescu este comentator EuroSport si TVR, nu a fost angajat al Antenelor.
  • west coast west coast
    Andrei cred ca ce ai scris tu se adresa lui cinique. In rest sunt f de acord cu ghilimelele la studiile alea superioare de la spiru haret &co (romano-americana, etc…)
  • west coast west coast
    Aia cu "hater mic si fara argumente" cred ca ti se aplica perfect. Tu esti incins in comentarii, eu sunt detasat si la propriu si la figurat de ce se intampla prin Romania, sau in fine relaxat. Daca citeai cu atentie la pct 1. am scris: "dar sunt si multi alde spiru haret", adica in traducere pt tine: nu toti ! Oricum publicul haznalelor este cunoscut pentru inteligenta, educatie, putere de analiza, principii puternice, adica un public de calitate.
    Nu sunt postac protv, si nici generatia "gandeste liber". Nu am nevoie, eu chiar sunt liber si traiesc intr-o tara libera nicicum una condusa de martzafoi politici si populata de un procent insemnat de imbecili (probabil intre 10-20%- ceea ce inseamna enorm!).
    PS: si ca sa n-avem vorbe, eu nu privesc televiziunile romanesti, ci doar citesc ceva bloguri, si din cand in cand mai intru in polemica cu cate cineva cu pretentii intelectuale absolut nejustificate. Am privit meciul la British Eurosport.
  • ANDREI ANDREI
    Esti dus rau. Te-au spalat aia pe creier grav de tot. Aici era vorba de un meci de tenis, antena 3 si eurosport, ia tu faci ce faci si aduci in discutie protv si generatia pro... Nu-ti trebuie sa faci prea multe cercetari ca sa vezi cati au "studii superioare" la spiru, cantemir sau chiar facultati de stat la care treci prin ele ca gasca prin apa.
  • ANDREI ANDREI
    N-are rost sa ma cobor la nivelul tau.Cine a adus in discutie generatia pro?
  • Mihai Mihai
    @pauls: pe logica ta de mai sus nu inteleg de ce ai ales sa comentezi aici pe net si nu ai trimis o scrisoare la redactie cu al tau comentariu. Sau mai bune un porumble voiajor ;)
  • cinique cinique
    cel mai batran, nu stiu, cel mai prost insa e posibil sa fie rezervat pt tine, de vreme ce scrie clar ca "publicul cu studii superioare a fost majoritar pe A3." probabil tu, reprezentat al publicului cool si comercial, nu ai invatat inca sa citesti un text de la un capat la altul. sau nu ai invatat sa citesti, punct.
  • cinique cinique
    pai daca nu te uiti tu, asta inseamna ca nu se uita nimeni ? doar atat poti screme din putul gandiri ? asta este logica ta infailibila ? si ma rog, pe ce te bazezi tu, postac mic, cand spui ca toti care se uitau la A3, au studiile la spiru haret ? care sunt datele pe care le detii ? lumineaza-ne si pe noi ,hater mic si fara argumente, ca de altfel majoritatea postacilor protv. ps: sa n-avem vorbe, m-am uitat pe eurosport.
  • mihai mihai
    Sint procente ! 15 % din publicul care s-a uitat pe Antena 3 inseamna mai mult decat 25% din cel care s-a uitat pe Eurosport ! Grea matematica !
  • west coast west coast
    Dezbatere incinsa pe aici…Sunt de retinut totusi 2 lucruri:
    1. multi cu studii superioare la latrina 3, prea multi; este foarte probabil ca unii dintre ei nu aveau in pachetul tv Eurosport (chiar nu mai stiu), dar sunt si multi alde spiru haret. Aia cu "nostalgia dupa comentariul lui topescu" nu tine. La latrina poate sa comenteze si Mats Wilander, nu ma uit.
    2.multi bucuresteni la latrina 3, pai nu ne miram aici…oparescu a iesit primar de doua ori , cu sau fara autostrada suspendata…
    S-auzim de bine.
  • jiji jiji
    se dovedeste o data in plus ca antena 3 reuseste sa adune cel mai batran si prost public. Acolo se aduna toti ca mustele la...
    Cam cata minte sa ai sa te uiti la meci pe antena 3 la calitatea aia execrabila a imaginii, cand ai alternativa eurosport? Bine...evident ca aia ce s-au uitat pe antena 3 fiind la nivel de subzistenta au niste tv-uri de acum 20 de ani. Nu stiu ce-i aia calitate a imaginii.
    Ma intreb de unde au astia atata publicitate? Sunt chiar retardati toti din agentii? De ce sa platesc reclama pentru un public ce nu are bani sa treaca strada?
  • Maria Maria
    Eu nu inteleg de ce se bate moneda pe "tinerii cu facultate". Din punctul meu de vedere, important este ca tinerii s-au uitat la un meci de tenis pe un post care nu are treaba cu politica facuta intr-un mod in care stim cu totii. Daca au facultate sau nu, tot e castig si un pas inainte!
  • Maria Maria
    Ei bine, te-ai indoit degeaba. Nu se sustine ce spui, M-am referit ca nu poti sa generalizezi ca "tinerii sunt superficiali si ignoranti" si la afirmatia "aia cu studii superioare erau pe A3". Stim cu totii cum se lua Bacul acum cativa ani si mai ales cum se facea scoala. Daca ai facultate, dar nu stiu sa valorifici asta, e ca si cand n-ai avea.(dar asta e deja alta discutie) Stim cu totii ce fel de public are A3.

Trimite un comentariu

sus