Skip to main content

Discovery şi compania care deţine UPC vor să cumpere 49% din Formula 1 cu 4 miliarde de dolari

 

McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain leads the pack at the start of the Belgian F1 Grand Prix in Spa FrancorchampsLiberty Global, care deţine operatorul telecom UPC, şi compania de media Discovery Communications, care are în portofoliu mai multe posturi inclusiv Discovery Channel, negociază achiziţia a 49% din Formula One Group, organizatorul curselor Formula 1, pentru care oferă circa 4 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Publicitate

Liberty Global şi Discovery oferă circa 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra participaţia de 49% de la CVC Capital Partners şi Lehman Brothers, însă părţile s-ar putea să nu ajungă la o înţelegere, întrucât CVC şi Lehman cer cu 500 de milioane de dolari mai mult, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

Formula One Group deţine drepturile comerciale pentru Formula 1, inclusiv cele de organizare şi promovare a evenimentelor, de vânzare a drepturilor de difuzare şi de încheiere de parteneriate de sponsorizare.

CVC controlează circa 35,5% din Formula One Group, iar banca de investiţii Lehman Brothers, în lichidare după falimentul din 2008 care a declanşat criza financiară globală, are 15,3% din acţiuni.

Achiziţia ar oferi Liberty Global şi Discovery conţinut sportiv care ar putea fi utilizat împreună cu activele de cablu şi televiziune pe care le deţin în Europa.

Liberty Global deţine compania UPC, prezentă şi în România. Discovery şi-a majorat participaţia la grupul de media Eurosport International la 51% în acest an. Cele două companii au cumpărat împreună în mai compania britanică de producţie TV All3Media.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus