Skip to main content

Halep-Şarapova, la Roland Garros 2014, cel mai vizionat meci de tenis feminin din istoria Eurosport

 
simona halep_foto prosport
simona halep_foto prosport

Sursa foto: Eurosport
Sursa foto: Eurosport

Publicitate

Finala turneului de la Roland Garros 2014, disputată între jucătoarele Simona Halep şi Maria Şarapova, a fost cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport, atrăgând o audienţă medie de 3,8 milioane de telespectatori, scrie Mediafax.

Această audienţă reprezintă o creştere cu 24% faţă de precedentul record de telespectatori deţinut de finala din 2012 a turneului feminin de la Miami, disputată între Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova, informează advanced-television.com.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, pe 7 iunie, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Începând de luni, Halep este a treia jucătoare de tenis din lume, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Pe de altă parte, finala masculină din acest an de la Roland Garros, în urma căreia Rafael Nadal a obţinut cel de-al nouălea titlu pe zgura pariziană, a devenit cel mai vizionat meci de tenis masculin de la French Open difuzat de televiziunea Eurosport, înregistrând o audienţă de peste 4,1 milioane de telespectatori în Europa şi ocupă locul al doilea în topul celor mai vizionate partide masculine, după finala din 2012 de la Australian Open, disputată între Rafael Nadal şi Novak Djokovic (4,3 milioane telespectatori).

Ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros a cunoscut cele mai mari creşteri de audienţă faţă de anul 2013 în România şi Spania (ambele cu +128%), Marea Britanie (+79%) şi Franţa (+49%). Aceste audienţe uriaşe au fost obţinute datorită strategiei de exclusivitate adoptate de Eurosport pe anumite pieţe-cheie, precum Spania, performanţelor deosebite ale unor veritabili "eroi naţionali", precum Simona Halep, Rafael Nadal şi Andy Murray, şi intervenţiilor inspirate ale consultanţilor speciali angajaţi de Eurosport pe durata acestui turneu, precum Mats Wilander, Juan Carlos Ferrero, Marion Bartoli şi Henri Leconte.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus