Skip to main content

LPF a încasat prima rată de 13,75 milioane de euro pentru meciurile din Liga 1

 
LPF
LPF

Foto: Sport.ro
Foto: Sport.ro

Publicitate

Liga Profesionista de Fotbal a încasat suma de13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat să o plătească pentru sezonul 2014-2015, potrivit stirileprotv.ro.

Banii obţinuţi din aceasta prima rată urmeaza sa fie viraţi in conturile cluburilor din prima ligă începand de miercuri.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, astăzi, la finalul Adunari Generale a LPF ca baremurile pentru arbitri si observatori vor fi achitate direct de catre liga din aceasta suma.

"Banii s-au primit. Este vorba de jumatate din 27,5 milioane. Miercuri va fi o analiza cu fiecare club in parte, pentru ca mai sunt la unii popriri sau alte retineri si va incepe apoi transferul din contul ligii in conturile cluburilor. Am mai convenit ca din acesti bani din drepturile TV sa se retina baremurile pentru arbitri si observatori", a declarat Anghelache.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I.

Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

La 2 aprilie, televiziunile Look TV si Transilvania Live au anuntat ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

UPC si Focus Sat au anuntat in urma cu o saptamana ca vor transmite in urmatorii 5 ani cele doua posturi care detin drepturile TV pentru Liga I si Cupa Ligii, Look TV si Look Plus.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus