Skip to main content

Media Direction, asaltată de cereri de executare silită: şapte în ultimele luni. Agenţia lui Cristian Burci, afectată de cazul Bigger-Marcel Străuţ

 
judecatorie
judecatorie

judecatorie

Publicitate

Mai multe companii au cerut în instanţă executarea silită pentru diverse sume datorate de agenţia Media Direction. Compania lui Cristian Burci a primit şapte astfel de cereri, de la posturi precum Antena 3 şi Kanal D. Două au fost acceptate de instanţă.

Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenţia, spun că situaţia de acum are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuţ, în urma căruia Media Direction a rămas cu o "gaură" de peste două milioane de euro.

Detalii, în continuare:

Şapte procese de executare silită sunt deschise în prezent în instanţă către Media Direction. Trei vin dinspre grupul Intact:

Antena Group: Cererea a fost înregistrată pe 11 iunie. Obiectul: încuviinţarea executării silite

Antena 3: Cerere înregistrată pe 11 iunie.

Grupul Media Camina: cererea a fost înaintată pe 11 iunie şi s-a judecat pe data de 16. În acest caz, instanţa a admis cererea de executare silită a unor bilete la ordin în valoare totală de 45.000 de euro.

Soluţia instanţei:

- Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de creditoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, prin Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Sterca şi Sandu, împotriva debitoarei SC Media Direction SRL.

- Încuviinţează executarea silită a titlurilor executorii reprezentate de biletul la ordin (...) emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 28.04.2014, şi biletul la ordin din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 25.05.2014, pentru recuperarea sumei de 199.686,59 lei şi a cheltuielilor de executare, prin toate formele de executare prevăzute de lege.

- Autorizează pe creditoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlurile executorii reprezentate de biletul la ordin seria INGB3AA nr. 0407984 din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 28.04.2014, şi biletul la ordin seria INGB3AA nr. 0407985 din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 25.05.2014. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.06.2014.

Cable Direct: Regia de publicitate Cable Direct a depus cererea pe data de 6 iunie

Evenimentul zilei: Editura Evenimentul şi Capital a cerut insolvenţa Media Direction pe 4 iunie. Compania care editează EVZ este în insolvenţă, iar recuperarea datoriilor din piaţă face parte din planul de reorganizare.

Kanal D: Compania Dogan Media, care deţine postul Kanal D, a făcut cererea pe 29 mai.

Instanţa a admis cererea postului turcesc fără cale de atac, la începutul lunii iunie. Suma: aproximativ 100.000 de euro.

Media Point: Regia de publicitate se află în proces cu Media Direction pentru o altă cauză. Compania a cerut insolvenţa Media Direction, la începutul lunii aprilie, iar termenul a fost fixat pentru sfârşitul acestei luni.

Nora Marcovici: "Suferim de pe urma problemei cu Bigger"

"Am făcut contestaţii pentru soluţiile date până acum", a declarat Nora Marcovici, CEO al grupului BBDO, din care face parte agenţia de media.

Cum s-a ajuns la această situaţie?

"Suferim de pe urma cazului Bigger Group, de acum câţiva ani. Pentru Media Direction, paguba a fost însemnată", a explicat Nora Marcovici.

"Ne dorim să trecem peste acest moment, iar jucătorii din piaţă să înţeleagă situaţia", a adăugat Nora Marcovici.

Piaţa media a fost zguduită în primăvara lui 2009 de cazul Bigger Group. Marcel Străuţ, proprietarul agenţiei, a închis peste noapte compania, lăsând în piaţă găuri de milioane de euro.

Media Direction a fost una dintre cele mai afectate agenţii cu o pagubă de aproximativ două milioane de euro.

Marcel Străuţ a fost condamnat anul trecut la zece ani de închisoare pentru infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Media Direction a făcut un Apel la această sentinţă, deoarece nu face referire la recuperarea banilor, încercând să obţină un verdict favorabil şi în legătură cu sumele pierdute de agenţie. Apelul se va judeca în această toamnă.

În apel, Media Direction solicită recuperarea unei sume de 4,5 milioane de euro, care include, pe lângă paguba iniţială, penalităţi.

“De când s-a întâmplat cazul Bigger Group, încercăm să ţinem situaţia sub control. Pentru noi a fost vorba de sume mari, pentru care am plătit şi TVA. Sperăm că se va rezolva în justiţie”, a mai spus Nora Marcovici.

Soluţia instanţei în cazul Marcel Străuţ, aici.

Cum a închis brusc Marcel Străuţ agenţia Bigger Group, citiţi aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus