Skip to main content

PARTENERIAT. 14 artişti solo şi 13 formaţii cunoscute din România şi-au întrebat fanii cum reacţionează la publicitatea din clipurile muzicale şi de pe Facebook

 
Screen Shot 2014-06-10 at 4.10.05 PM
Screen Shot 2014-06-10 at 4.10.05 PM

Screen Shot 2014-06-10 at 4.10.05 PMSocial media, in special Facebook si YouTube, au devenit medii esentiale in comunicarea artstilor cu fanii lor. Este însă ecuaţia artist-fani-publicitate fezabilă in social media? Care este reacţia consumatorilor la apariţia brandurilor? Ce asteptări au fanii de la experienţa lor pe paginile de Facebook ale vedetelor? Sau atunci cand vad un nou videoclip muzical pe YouTube?

Publicitate

Un realizat Quantix Marketing Consulting la comanda ThinkDigital şi Hit Yourself Consulting, studiu care va fi prezentat in detaliu joi, la ICEEfest, arata ca fanii sunt mult mai putini reticenti la mesajele publicitare decat s-ar putea crede.

Astfel, conform cercetarii, doar 14% sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar si mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun ca nu ii deranjeaza deloc mesajee comerciale pe care le vad pe Facebook sau in clipurile de pe Internet unde apar artistii lor preferati.

Mai mult, 1 din 3 adolesceti cred ca e ok ca artistii sa fie promovati de branduri si ca acestia sa promoveze branduri. Aproape jumatate apreciaza brandurile care le sustine artistul favorit.

Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artisti sunt muzica si accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion si ascesorii de imbracaminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) si gadgets (37%). Studiul arata ca si alte categorii precum auto, telecom, alimente sau bauturi pot capitaliza pe comunicarea online in astfel de platforme sociale ale vedetelor fiind insa foarte importanta asocierea cu anumiti artisti sau formatii si adaptarea comunicarii atat la target, cat si la mediu.

Mai mult de 1 mesaj comercial pe zi pare dincolo de limita pe care fanii si-o doresc. Dar 45% sunt ok cu ideea de a vedea 1, maxim 5 mesaje comerciale pe saptamana.

Peste 4000 de repondenti au raspuns chestionarului Quantix, plasat online, în perioada 20-28 mai 2014. Invitaţia de participare a fost plasată pe paginile de Facebook a 27 vedete din România, 14 artisti solo si 13 formaţii.

“Culegerea datelor de la bazele de fani de pe Facebook nu a ridicat nicio problema. Acestia se aflau intr-un mediu in care sunt deschisi comunicarii si, fiind pe pagina unei vedete, dorinta de interactiune este sporita. In plus, dupa cum ne arata rezultatele, este loc aici si pentru branduri, in masura in care vor comunica prietenos si adaptat”, spune Cosmin Nae, fondator Quantix Marketing Consulting.

Sondajul va fi prezentat si analizat in detaliu joi, in prima zi de ICEEfest, festivalul care aduce la Bucuresti marile branduri si companii ale industriei online globale, intr-un panel la care vor lua parte Cosmin Nae, Founder, Quantix Marketing Consulting, Dragos Nichifor (Grasu XXL – Okapi Sound), Adrian Sina (Akcent) si Calin Goia (Voltaj). Moderator va fi Florin Grozea (Hit Yourself Consulting).

Detalii despre festival se gasesc pe site-ul oficial, www.iceefest.com.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Pe chiar nu ma mai deranjeaza reclamele online.Nu de cand am instalat adblock plus.

Trimite un comentariu

sus