Skip to main content

Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăși Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

 

sorin alexandrescu

Publicitate

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a declarat că Antena 1 va devansa Pro TV în audiențe, în cel mult doi ani și că grupul de media ar putea lansa un canal pentru copii. El a spus, într-un interviu acordat publicației TBIcă grupul are contracte cu 80% din vedetele autohtone.

Este târziu pentru competiție să-și facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reușită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi”, a precizat Alexandrescu.

Șeful Antena Group spune că în cel mult doi ani Antena 1 va trece peste Pro TV. „Cred că se va întâmpla și cred că nu vor trece mai mult de doi ani până când îi vom depăși”, a declarat Alexandrescu jurnalistului TBI.  „Acum suntem complet echipați pentru a concura direct cu ei - nu este niciun dubiu”, a mai completat șeful Antena Group.

Alexandrescu a mai precizat că Antena 1 va ajunge de pe locul al doilea pe primul loc mulțumită patronatului local - televiziunea a fost fondată de Dan Voiculescu, iar acum este deținută de fiicele acestuia. Corina și Camelia (care este președintele companiei), dar și talentelor, tot locale.

Articolul, care se întinde pe trei pagini (la care se adaugă și o reclamă cu rezultatele în audiență ale posturilor Antena Group), nu ocolește problemele pe care Alexandrescu le are cu justiția. Șeful Antena Groupa fost trimis în judecată pentru șantaj, alături de Camelia Vocilescu, Dan Voiculescu, dar și George Matiescu (șeful Intact Publishing).

sorin alexandrescu

Ce a mai spus Alexandrescu: 

„Avem cel mai bun conținut și echipe de producție disponibile în România”

„În prezent, cu ceea ce am făcut până acum, suntem pregătiți pentru o alternativă unică în România. Este târziu pentru competiție să-și facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reușită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi. Mai mult de 80% dintre vedete au deja un contract semnat cu noi, iar povestea nu se termină aici. În cel mult un an, cred că 90% dintre cele mai relevante talente vor lucra exclusiv cu Intact.”

Potrivit șefului Antena Group, mai mulți distribuitori internaționali de formate s-au arătat interesați pentru a vinde Next Star, realizat de Dan Negru. Însă compania ar putea începe să-și vândă singură conținutul propriu.

Alexandrescu mai spune că o problemă reală în România este cea legată de retransmisia posturilor TV pe cablu și DTH. Neînțelegerile cu cabliștii sunt obișuite, mai spune el în interviu, iar autoritățile sunt de vină pentru acest lucru. „Aș spune că dificultățile pieței sunt cauzate de slăbiciunea autorităților. Avem un Consiliu al Concurenței care este, aș spune, destul dă decizii favorabile când este vorba despre probleme create de un mare operator de cablu din România - cel mai mare (n.r. - este vorba despre RCS&RDS)”

sorin alexandrescu (2)

„Nu te poți baza pe cineva care ia decizii pe o perioadă de mai mulți ani, aceasta este o industrie în care totul se întâmplă astăzi, iar tu când ai o autoritate care permite unui asemenea jucător să joace incorect într-o piață atât de competitivă atunci nu este decât o concluzie.”

„Sunt încrezător că vom ajunge la o înțelegere cu Focus Sat (n.r. - rețea DTH din care posturile Antena Group lipsește). „Nu vreau să-i pun pe aceeași poziție cu RCS&RDS. Ei sunt o organizație diferită cu oameni diferiți. Acestea sunt cazuri diferite”

Alexandrescu spune că este mulțumit de faptul că Antena Play a ajuns la jumătate de milion de utilizatori: „Rata piratării este uriașă. Veți vedea că orice producție este disponibilă pe site-urile de torente în mai puțin de 48 de ore de la lansare. (...) Când ai o asemenea magnitudine a piratării, să ai 500.000 de persoane care plătesc să urmărească (n.r. - producțiile Intact) este un succes”

El mai spune că grupului îi lipsește un canal pentru copii. „Un post pentru copii ar putea fi perfect pentru portofoliul nostru și este una dintre opțiunile pe care o avem în vedere pentru viitor. Va fi un nou canal (nu un rebranding). Dar cel mai important lucru, la acest moment este să îmbunătățim poziția posturilor pe care le avem deja”.

Alexandrescu, despre CME: „La finalul zilei, ei sunt controlați de o entitate, iar noi nu. Influența acelei entități în CME a fost ani buni foarte puternică dar un lucru face diferența, aceasta este singura industrie din lume în care cunoștințele locale sunt mai importante decât cele internaționale”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Tot ce a spus Sorin Alexandrescu se întâmpla în urmă cu 2 ani. Deci, au trecut acei 2 ani, iar Antena 1 în prime-time e pe locul 3.
 • Stai sa vezi distractie cand va veni nota de plata pentru artisti. O sa apeleze dom' profesor tot la conturile din cipru sa-i plateasca? Asta daca nu-si va muta domiciliul la rahova.
 • mai postac prostevist,esti praf si pulbere mai bine te duci si te uiti pe prosteve si vezi ce au acolo,sigur au un film dat a 15 oara pe care vrei sa il vezi din nou.
 • Teo, demonstratia ta este corecta si cu siguranta au 500, 000 abonati la 10 ron/luna (nu mai este 3 euro:)) ) doar in visele lor.
  Daca citesti cu atentie ce declara Alexandrescu, ai sa vezi ca el nu spune ca are 500,000 abonati, ci : "500,000 de personae au platit ca sa urmareasca continutul". Este aceeasi smecherie pe care o folosesc in comunicare si la prezentarea audientelor.
  Cum se traduce declaratia lui Alexandrescu: De la inceputul proiectului pana la data interviului, 500 mii de oameni au platit. Nu spune ca sunt abonati sau platitori unici.
  Cei mai multi or sa inteleaga ca au 500 mii abonati platitori. In realitate pot fi 10 mii sau 100 mii.
 • Si ca o completare, tvr + are in google play tot intre 50000-100000 instalari, in timp ce digi live au intre 100000-500000 instalari. Deci minciuni patetice de tip antena 3.
 • Ce abereaza asta ca are 500.000 abonati la antena play. Pai Sa vedem, aplicatia pt android are intre 50000-100000 instalari, ceea CE nu e acelasi lucru cu abonati, avand in vedere ca au 10 zile de,proba. PE ios probabil sunt mult Mai putini, iar PE windows mobile nu cred ca au aplicatia. Ramane Sa credem ca pe PC au peste 400000 abonati??. Mars ma cheliosule santajist, nu ne sfida logica.. In plus de asta, puteti avea toate vedetele din romania, la ce vedete de 3 lei avem e fix... pla
 • Ati remarcat ca multi dintre lefegii lui felix au numele terminate in articol hotarat? Librarul, internautul, lituanianul... Sunteti atat de simpli dupa vorba, dupa port, dupa limbile-n... Of.
 • Ar trebui sa te duci sa-i saruti mainile lui Aleksander Cesnavicius pentru ca v-a facut gratis transfer de know-how si resursa umana.
 • Cred ca e o problema a blogerului... Ar trebui sa faca un sistem de identificare a comentatorului cum e la zoso.ro... Pana una alta urez mult succes antenelor... pana la urma locul 2 nu e asa de rau :)

Trimite un comentariu