Skip to main content

TVR 1 va difuza concertul de vară de la Schönbrunn

 
concertul de vară de la Schönbrunn
concertul de vară de la Schönbrunn

concertul de vară de la SchönbrunnAnul acesta, concertul de vară de la Schönbrunn, care a avut loc pe 29 mai, este susţinut de Filarmonica din Viena, dirijor Christoph Eschenbach, solist Lang Lang.

Înregistrarea concertului va fi oferită telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD în două părţi.

În anii trecuţi, concertul a fost dirijat de Bobby McFerrin (2004), Zubin Mehta (2005), Plácido Domingo (2006), Valery Gergiev (2007 & 2011), Georges Prêtre (2008), Daniel Barenboim (2009), Franz Welser-Möst (2010), Gustavo Dudamel (2012) şi Lorin Maazel (2013).

Când va fi difuzat concertul

Partea întâi, sâmbătă 28 iunie, ora 16.20:

  • Hector Berlioz – Carnavalul roman
  • Franz Liszt – Mazeppa
  • Richard Strauss – Burlesca pentru pian şi orchestră (solist – Lang Lang)
  • Wolfgang Amadeus Mozart – Marşul „A la turca” (bis, Lang Lang)

Partea a doua, sâmbătă, 5 iulie, ora 16.20:

  • Hector Berlioz – Uvertura la opera „Benvenuto Cellini”
  • Richard Strauss – Întâmplările amuzante ale lui Till Eulenspiegel
  • Johann Strauss Fiul – Sânge vienez, Vals
  • Johann Strauss – Furioso Polka

În anul 2013, numit Wagner-Verdi, a fost aniversat cel de-al 200-lea an al naşterii celor două legende ale muzicii, născute în mai, respectiv octombrie 1813. Anul acesta este de asemenea unul comemorativ: pe 11 iunie, lumea muzicală a sărbătorit 150 de ani de la naşterea lui Richard Strauss. Includerea în program a lui Hector Berlioz şi Franz Liszt nu a făcut altceva decât să sublinieze tributul special dedicat lui Richard Strauss. De asemenea, reaminteşte de relaţia specială a celor trei maeştri formaţi la Orchestra Filarmonicii din Viena.

Solistul concertului, pianistul Lang Lang, a fost invitatul care a susţinut recital la concertul dedicat premiaţilor Nobel la Stockholm în decembrie 2007, la care a participat şi familia regală a Suediei. De asemenea, a interpretat ca solist concertul din 2009 cu ocazia ceremoniei dedicate laureaţilor Nobel pentru pace de la Oslo în 2009, în prezenţa preşedintelui Barack Obama. Este unul dintre cei mai prolifici artişti ai momentului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus