Skip to main content

Un jurnalist de la televiziunea publică rusă a fost ucis în Ucraina

 
Ucraina
Ucraina

UcrainaUn jurnalist de la primul canal al televiziunii publice ruse a fost ucis prin împuşcare în estul Ucrainei, o regiune devastată de o insurecţie separatistă prorusă, a anunţat luni angajatorul acestuia, Pervîi Kanal, scrie Mediafax.

Publicitate

Anatoli Klian, un cameraman în vârstă de 68 de ani, realiza un reportaj cu rebeli, duminică seara, în apropierea unei unităţi militare ucrainene din regiunea Doneţk, a precizat postul pe site.

El se afla împreună cu un grup de jurnalişti ruşi luaţi de insurgenţi din "republica" de la Doneţk să întâlnească mame ale unor militari care au venit să ceară ca fiii lor să părăsească zona.

"După ce au ajuns acolo, au izbucnit tiruri dinspre militari. Anatoli Klian a fost rănit mortal la nivelul abdomenului", a adăugat postul.

Şoferul maşinii la bordul căreia se aflau jurnaliştii a fost rănit şi se afla, luni dimineaţa, la un spital, a precizat o reporteriţă de la postul public rusesc de informaţii Rusia 24.

Anatoli Klian lucra de 40 de ani pentru televiziunea rusă şi a efectuat numeroase misiuni în zone dificile, potrivit Pervîi Kanal.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus