Skip to main content

Un nou director şi planuri de recapitalizare pentru cotidianul francez Libération

 
Liberation, 13 februarie 2014
Liberation, 13 februarie 2014

Liberation, 13 februarie 2014Jurnalistul Laurent Joffrin, în vârstă de 61 de ani, a fost numit în funcţia de director de redacţie al cotidianului francez Libération, iar un plan de recapitalizare prin intermediul a 18 milioane de euro a fost prezentat ieri de proprietarii ziarului, scrie Mediafax.

Publicitate

"E a doua oară când voi conduce ziarul: de fiecare dată, eu revin când există o criză", a spus Laurent Joffrin, care a pledat pentru "un nou proiect economic şi redacţional".

Director de redacţie la săptămânalul Le Nouvel Observateur până în martie, Laurent Joffrin, o personalitate de marcă a presei franceze, şi-a petrecut aproape toţi cei 37 de ani din cariera sa de jurnalist pendulând între "Libé" şi "L'Obs", cele două titluri emblematice de stânga, non-comuniste, din presa franceză.

Mai mult jurnalist decât administrator, Laurent Joffrin a iniţiat între 2006 şi 2011 lansarea săptămânalului Next, un supliment al cotidianului, şi a început o operaţiune de diversificare prin reorganizarea blogului Libération.

Conducerea cotidianului Libération a prezentat şi un plan de recapitalizare prin intermediul a 18 milioane de euro, care va fi finanţat în principal de Patrick Drahi, patronul Numéricable şi în curând al SFR (Société française du radiotéléphone), a declarat pentru AFP un reprezentant sindical.

Această recapitalizare ar trebui să readucă ziarul pe linia de plutire, după mai multe luni dificile, marcate de un "război" al redacţiei contra proiectelor de transformare a cotidianului, anunţate de Bruno Ledoux, coproprietar al imobilului care găzduieşte Libération şi artizan al noului plan de recapitalizare.

Cotidianul Libération, care numără 290 de salariaţi, dintre care 190 jurnalişti, a fost înfiinţat în 1973 de scriitorul şi filosoful Jean-Paul Sartre.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus