Skip to main content

Cotidianul Wall Street Journal a fost victima unui atac informatic revendicat pe Twitter

 
Wall Street Journal
Wall Street Journal

Wall Street JournalWall Street Journal a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri că a fost victima unui atac cibernetic revendicat pe Twitter de un hacker care propunea spre vânzare coduri de acces la serverul cotidianului economic american, scrie Mediafax.

Publicitate

În ediţia sa online, citidianul de afaceri, care face parte din acelaşi grup ca agenţia de presă financiară Dow Jones Newswire, afirmă că serviciul său infografic a fost "piratat de o parte terţă", adăugând că pentru moment nu au fost constatate "pagube".

"În acest stadiu, nu vedem nicio dovadă privind vreun impact asupra clienţilor Dow Jones sau a informaţiilor personale ale clienţilor", a asigurat o purtătoare de cuvânt a cotidianului, citată în articol.

Nicio alterare a infograficelor nu a fost dezvăluită pentru moment, dar sistemul este încă în "curs de examinare", asigură cotidianul, precizând că mai multe computere au fost deconectate de la Internet pentru "izolarea" atacurilor.

Wall Street Journal (WSJ) susţine că a descoperit această intruziune informatică după "revendicarea" ei pe Twitter de către un hacker care oferea, în schimbul banilor, informaţii despre clienţi dar şi date care să permită accesarea serverului cotidianului.

Potrivit lui Andrew Komarov, expert în securitate informatică ce a alertat cotidianul, un astfel de acces ar permite "modificarea articolelor", "adăugarea unor conţinuturi noi (...) şi suprimarea unor conturi de utilizatori".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus