Skip to main content

”Dreptul de a fi uitat”. Google a primit din România 932 de cereri de eliminare din căutări a 4.611 linkuri

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Google-logo-the guardianGoogle a primit 932 de cereri din România de eliminare din căutări a 4.611 linkuri, în baza "dreptului de a fi uitat", în conformitate cu decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie (CEJ), au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Google România.

Publicitate

Aceste solicitări din România privind eliminarea unor rezultate din căutările Google au fost primite în perioada 29 mai - 30 iunie, conform reprezentanţilor Google România.

La nivel european, Google a primit 70.000 de solicitări de eliminare din căutări a 267.550 de linkuri, în doar o lună de la lansarea unui site creat special în acest scop, cele mai multe astfel de cereri fiind primite din Franţa, după cum informat, vineri, AFP.

Operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume a înfiinţat site-ul şi o comisie de experţi pe 29 mai, pentru a respecta o decizie a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) conform căreia utilizatorii pot cere Google şi altor motoare de căutare pe internet să şteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către ştiri, decizii judecătoreşti şi alte documente care conţin informaţii inadecvate, irelevante şi care încalcă dreptul la viaţă privată.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile vasile
    posibile căutări fără raspuns:
    - ponta plagiat
    - gâdea buze moi
    - badea cu pene
    - loaza lui madam firea a luat 2 la limba română
    - năstase la brutărie
    - unde a fost împușcat sârbu
    - voiculescu denunțat de enoiu
    - pădurile udmr
    - stelian tănase: am fost un prost
    - dinescu bucătar
    și altele....

Trimite un comentariu

sus