Skip to main content

EXCLUSIV. DAN DIACONESCU: „Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV”. Totul despre colaborarea cu România TV

 

DAN DIACONESCU - DNA

Publicitate

INTERVIU EXCLUSIV. Dan Diaconescu detaliază reîntoarcerea emisiunii, difuzată pe postul România TV, într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro.

Colaborarea cu România TV începe diseară când, spune Diaconescu, primul invitat va fi Florin Călinescu. Diaconescu spune că este o înțelegere în sistem barter (OTV va difuza programe România TV în Italia), că a propus varianta și postului B1 TV și că a discutat și cu Realitatea TV.

„Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV”, a spus Diaconescu în interviul acordat Paginademedia.ro.

Dan Diaconescu, pentru Paginademedia.ro:

„Nu este vorba de o emisiune la România TV. Este un canal preluat de alt canal: OTV, înregistrat în Italia, este preluat de România TV, între orele 23.00 și 6.00, de luni până duminică. Dar relația este și inversă. România TV difuzează șapte ore de emisie cu mine în România, iar eu preiau șapte ore de la ei și le difuzez în Italia.”

Despre România TV?

„Pe studii, s-a arătat că România TV a luat cel mai mult din publicul OTV. Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV”, a spus Diaconescu în interviul acordat Paginademedia.ro.

Dan Diaconescu: „Dacă ne uităm și la celelalte posturi, în general, multe s-au luat după OTV. Ții minte când spuneam că voi oteviza televiziunile din România? Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat.”

Din interviu:

- Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat.

- În dreapta sus, pe ecran, va fi sigla România TV, iar în stânga va apărea sigla OTV.

- Primul invitat va fi Florin Călinescu.

- Pe studii, s-a arătat că România TV a luat cel mai mult din publicul OTV.

- În primăvară, am propus asta și la B 1 TV: să le dau eu programele în Italia, iar ei să le preia pe ale mele aici. Nu ne-am înțeles, pur și simplu. Apoi am retransmis și Realitatea în Italia, în ideea că mă voi înțelege cu ei. Nu a mers. Acum dau România TV pe OTV, în Italia.
Acum un an, distribuiam în Italia Antena 3.

- Unii ziariști de la România TV recunosc că au luat ceva de la OTV. Ei spun că părțile bune.

- Se apropie alegerile, candidez și sper să câștig, iar atunci OTV o să fie o televiziune prezidențială.

- Cei de la România TV au lansat oferta, dinspre ei a venit, auzind de negocierile pe care le aveam cu ceilalți.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Dan Diaconescu:

Petrișor Obae: De la ce oră va fi emisiunea la România TV?
Dan Diaconescu: Nu este vorba de o emisiune la România TV. Este un canal preluat de alt canal: OTV este preluat de România TV, între orele 23.00 și 6.00, de luni până duminică. Într-adevăr, pe acel interval, OTV are o singură emisiune, iar România TV preia partea din emisiunea mea. Spun că preia o parte, pentru că emisiunea Dan Diaconescu în Direct începe trei ore mai devreme, la ora 23.00

De unde este difuzată emisiunea?
Este un studio teritorial în România al OTV Italia, că televiziunea este înregistrată în Italia. Studioul este pe Bulevardul Preciziei.

Este vechiul studio OTV.
Da, dar este studio teritorial al postului din Italia. Semnalul pleacă de la București la Roma, se ridică pe satelit și este apoi preluat de România TV.

Pe ce perioadă este semnat contractul?
Până la sfârșitul anului, pentru șase luni.

Relația este și inversă: OTV retransmite semnalul România TV în Italia, iar ei preiau emisiunea mea

OTV ce oferă?
Este foarte important că relația este și inversă. Adică și OTV retransmite semnalul România TV în Italia. Eu le dau programele în Italia, unde emite OTV, iar ei îmi dau emisiunea în România.
România TV difuzează șapte ore de emisie în România, iar eu le dau șapte ore în Italia. OTV va retransmite în Italia programe România TV între orele 12.00 și 19.00 (vorbesc de ora Italiei).

Dacă intri la ora 23.00, ce face Dragoș Pătraru, care avea atunci emisiune?
Nu știu ce vor face ei cu grila. Știu că acum Pătraru este în concediu. Oricum, s-ar putea să fie niște adaptări pe timpul colaborării: emisiunea poate să înceapă mai devreme sau mai târziu, în funcție de ce mai poate apărea în program, din partea mea sau din partea lor.
În dreapta sus, pe ecran, va fi sigla România TV, iar în stânga va apărea sigla OTV.

Ești chiriaș la o altă televiziune.
E, e un schimb, în sistem barter.

Ce invitați vei avea?
Primul invitat va fi Florin Călinescu, cel care era să fie președinte. Chiar el a povestit că a avut o ofertă de la Virgil Măgureanu să candideze la președinție și a refuzat.

Pe studii, s-a arătat că România TV a luat cel mai mult din publicul OTV. Am discutat și cu Realitatea TV

Ce subiecte vor fi? Gen Elodia?
Orice. Politice în primul rând: cazul Băsescu – Bercea Mondialul, Voiculescu, tot ce e la ordinea zilei.

Oricum, pe studii, s-a arătat că România TV a luat cel mai mult din publicul OTV. Eu am discutat și cu Realitatea și am acceptat până la urmă cu România TV. Și au fost discuții avansate cu Realitatea.

S-a speculat varianta unui troc politic cu PSD.
Se poate vorbi orice, dar nu e așa, este doar o coincidență. De ce spun asta? În primăvară, am propus asta și la B 1 TV: să le dau eu programele în Italia, iar ei să le preia pea e mele aici. Nu ne-am înțeles, pur și simplu.
Apoi am retransmis și Realitatea în Italia, în ideea că mă voi înțelege cu ei. Nu a mers. Acum dau România TV pe OTV, în Italia.
Acum un an, distribuiam în Italia Antena 3 (prin august). Din septembrie până în ianuarie am retransmis B1, în ianuarie-mai am dat Realitatea TV, iar apoi România TV, cu care am făcut și înțelegerea.

Nu o să fie nicio restricție politică. Poate că Florin Călinescu spune ceva care îl atacă pe Ponta. Sau pe Băsescu. Și Băsescu vreau să fie invitat. Și Elena Udrea și președintele CNA Laura Georgescu.

Invitații vor vorbi ce vor vrea în emisiune, indiferent că sunt lucruri împotriva lui Traian Băsescu sau împotriva lui Victor Ponta

Limite legate de subiecte?
Nu, cum am spus. Așa cum eu difuzez cu ochii închiși în Italia, pe OTV, tot ce au ei în program, mă aștept să facă și ei la fel. Sunt sigur că vor fi multe controverse, dar ei au nevoie de mine acolo, iar eu am nevoie de ei aici, în România, dacă altfel nu pot avea emisiune.

Uite, de exemplu, acum este cazul cu înregistrările dintre Ponta și Băsescu, pe care România TV nu le-a dat. Eu le-aș fi dat la mine dacă aveam emisiunea. Publicul va avea multe surprize. Invitații vor vorbi ce vor vrea în emisiune, indiferent că sunt lucruri împotriva lui Traian Băsescu sau împotriva lui Victor Ponta. Va fi foarte liberă.

Dan Diaconescu în Direct doar politic?
Nu neapărat subiecte politice, dar aplicate la realități. Se apropie alegerile, candidez și sper să câștig, iar atunci OTV o să fie o televiziune prezidențială.
Și pe Laura Georgescu vreau să o invit.

Cei de România TV au făcut oferta

Cazul Laura Georgescu nu a prea fost dezbătut pe România TV…
Eu aș vrea să îl abordez. Să o invit în studio, să povestească ea cum e cu înregistrările. Nu am văzut-o să se apere undeva. Îi lansez invitația să vină la mine în emisiune.

Apropo de CNA: Vreau să spun că dacă vreodată se va închide un post de televiziune, eu îi voi da găzduire acelui canal la OTV. Este și interesul meu, că astfel atrag publicul acelui canal. Cred că asta a fost de interes și pentru România TV, dar nu numai asta. Cei de la România TV au lansat oferta, dinspre ei a venit, auzind de negocierile pe care le aveam cu ceilalți.

Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV. Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat

Cum te simți să fii la un post care a imitat stilul OTV?
Ce pot să comentez? Acesta este destinul meu. Este o situație specială prin care trec acum.

Ei au recunoscut că OTV a fost modelul?
Nu chiar, dar unii ziariști de acolo recunosc că au luat ceva de la OTV. Ei spun că părțile bune.

Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV. Dacă ne uităm și la celelalte posturi, Antena Stars s-a luat după OTV. Vedeți ce se întâmplă la Acces Direct, la Capatos sau la Măruță. Ții minte când spuneam că voi oteviza televiziunile din România? Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat.

Înțelegerea cu România TV are și o componentă financiară?
Nu există o parte financiară a înțelegerii. Este doar un barter.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu