Skip to main content

In memoriam Matei Alexandru, la TVR: Spectacolul "Don Juan", difuzat luni, de la 20.05, la TVR 2

 
Matei Alexandru
Matei Alexandru

Matei AlexandruTVR 2 îi va aduce un omagiu actorului Matei Alexandru, care a decedat recent, difuzând, luni, de la ora 20.05, spectacolul "Don Juan", în care artistul a jucat alături de Ştefan Iordache, scrie Mediafax.

Publicitate

Telespectatorii îi vor putea revedea pe regretaţii actori Ştefan Iordache şi Matei Alexandru într-o producţie din 1967 a Televiziunii Române - "Don Juan" de Molière, în regia artistică a lui Dinu Cernescu.

Ştefan Iordache avea doar 26 de ani când îi dădea viaţă lui Don Juan în piesa omonimă a lui Molière. Matei Alexandru, deja un senior al scenei româneşti la acea vreme, a interpretat rolul lui Sganarelle, slujitorul de încredere al marelui cuceritor de inimi.

Actorul Matei Alexandru a decedat, pe 1 iulie, la 47 de ani după ecranizarea acestei piese rămase în Arhiva de Aur a Televiziunii Române.

Muzica este semnată de G. Demetriad şi B. Iosifescu, scenografia îi aparţine arhitectului Armand Crintea, iar adaptarea şi regia lui Dinu Cernescu.

Actorul Matei Alexandru, cunoscut atât pentru rolurile jucate pe scenele teatrelor, dar şi pentru cele din producţii cinematografice, a murit pe 1 iulie, la vârsta de 86 de ani, după cum a informat, vineri, Teatrul Naţional Bucureşti.

Pe scena teatrului a jucat în piese de Jaroslav Hašek, Molière, Eugene O'Neill, Friedrich Dürrenmatt, Carlo Goldoni, Ion Luca Caragiale, Anton Cehov şi Mihail Sebastian.

Printre filmele în care a jucat se numără "Weekend cu mama" (2009), "Niki Ardelean, colonel în rezervă" (2003), "Corul Pompierilor" (2000), "Muschetarii în vacanţă" (1984), "Grăbeşte-te încet" (1981), "Elixirul tinereţii" (1975) şi "Ultimul cartuş" (1973).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Dacă s-ar găsi înregistrarea piesei ”Oameni și șoareci” în distribuția Matei Alexandru, Florin Piersic și Valeria Gagealov...

Trimite un comentariu

sus