Skip to main content

Look TV, atac la cabliştii care nu au cumpărat meciurile: au luat „o decizie comercială discreţionară”

 
Look TV Aici este fotbalul
Look TV Aici este fotbalul

Look TV Aici este fotbalul

Publicitate

Reprezentanţii posturilor Look TV şi Look Plus spun că posturile TV care trasmit meciurile „au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Într-un comunicat trimis Paginademedia.ro şi publicat pe site-ul LookTV, oficialii posturilor spun că firmele de cablu care nu au cumpărat meciurile de fotbal au luat o „ o decizie comercială discreţionară”, însă nu precizează cât costă meciurile pentru a fi preluate şi nu fac nicio referire legată de preţul pe care cabliştii trebuie să îl plătească pentru partide.

"Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate", spun oficialii Look TV

Comunicatul Look TV nu punctează numărul abonaţilor pentru care s-au semnat contracte şi face o referire indirectă la cei care au avut drepturile până acum, fără a nominaliza compania – RCS.

„După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii”, se arată în comunicat.

Comunicatul Look TV:

Posturile Look TV şi Look PLUS, care vor asigura difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale

Urmare a procedurii publice transparente iniţiate în data de 2 aprilie 2014, radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look TV”) şi NCN STUDIO TV S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look PLUS”) au semnat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul cărora abonaţii, care au fost privaţi anterior de posibilitatea de a viziona meciurile din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, pot viziona aceste competiţii sportive pentru următorii 5 ani.

După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii.

Posturile Look TV şi Look PLUS au transmis tuturor distribuitorilor interesaţi oferta lor comercială şi au semnat contracte de retransmisie cu oricare distribuitor care a efectuat demersurile legale necesare.

Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate.

În acest context, TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A. reaminteşte tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită posturile Look TV şi Transilvania Live că pot să trimită în continuare la adresa de e-mail [email protected] scrisori de interes cu privire la semnarea de contracte de retransmisie, urmând ca aceştia sa fie contactaţi ulterior pentru discuţii şi negocieri suplimentare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • unul dus cu capul unul dus cu capul
    Cand a fost greu UPC-ului ?! Poate au fost "chitrosi" daca nu au facut oferta mai mare decat RDS...uimitor cum cred unii despre consortii ca ...le este greu...probabail sa-i elimine pe concurenti le este ceva mai greu...cumva lucrezi la UPC?
  • unul dus cu capul unul dus cu capul
    Domunule "park" (daca numele vine de la "parkinson" scuze, nu fac glume cu asa ceva, nu pot spune dact sa doresc sa te vindeci).Facand de cateva ori prospectiuni, iti pot spune ca si mie mi-a fost dat sa constat ca numarul microbistilor e mult mai aproape de cei interesati de "formula 1".Pe cat de mult ti-ar place tie, nu insemana ca mai sunt asa de multi psionati de cascat gura la cei ce alearga dupa o minge si cand e sa o prinda da cu piciorul in ea.Nu chiar tot in ce se pompeaza bani e si ceva de calitate.Exemplu manelele..apropos nu sunt nici fan "formula 1" nici fan "fotbal", nu tin partea nici unui ISP si bine ar fi ca toti clientii sa caste ochiii la ce contract semneaza cu ISP-ul lor.Cat despre viteza metropolitan a RCS vs UPC e adevarat, restul mult mai putin este adevarat.Oamenii vor internet de calitate, inca nu toti stiu diferentele "internet" si "metropolitan", o sa mai tina "gargara" cu vitezele pana se prind... personal am intrenet de la un ISP de cartier, nu as schimba serviciul pentru niciunul din cei 2 ISP pe care ii dezbateti.Tot personal, ma declar patriot si sustin romanii cere ineprind ceva, taxeaza in moneda nationala direct si nu raportat la o moneda straina, cat despre consortiile mega si multi nationale, nu am de ce sa dau navala la ei, sunt super neseriosi, o scriu dupa ce am testat mult timp, (cate un contract de 2 ani pe cei 2 ISP de sus), uneori mai fac teste de la prieteni, care mai adauga si plangeri referitor la facturari...alegeti cu mintea deschisa ce platiti si mai ales pe cine!Oricare manevra de a scoate de pe piata pe cineva, este contradictoriu concurentei, concurenta este buna pentru client, dovada ca au fost sute de ISP in Romania si sa ajuns in TOP cu internetul.
  • Jon Jon
    Boschetarule , noi astia care suntem la RDS avem:Champions League, Europa League, Serie A , Primera ,Ligue1 si preliminariile pt euro 2016.Toate Gratis frustratule.
  • johny x-men johny x-men
    hotia nu moare la romani...isi fura caciula unii la altii ...in loc sa traiasca toata lumea din sport ,traiesc ca de obicei romanesc,cine sunt mai smecheri!Asa politica ,asa televiziuni!
  • Claudiu Claudiu
    Sunt de acord, care merg la UPC renunta la UCL si la UEL si sa nu uitam au exclusivitate pe calificarile CE 2016 si CM 2018!
    Handbalul feminin este cu 10 clase peste Liga 1! Tenisul este transmis tot de Digisport! Dolce NU mai transmite buuk tv!
  • Costi Costi
    Raman la RCS&RDS sa vad FOTBAL. Pt. fotbal romanesc sa plateasca cine vrea. Oricum Look TV o " s-o ia in mana "...
  • daniel daniel
    Rds a transmis gratis de cativa ani buni liga 1 si la calitate HD...la UPC trebuie sa platesti 12 lei pe luna ptr ce?v-ati uitat la cupa ligi pe focus sat sa vedeti ce calitate de 2 bani e transmisia?
  • doru viorel doru viorel
    rcs-rds puteau sa faca pachet cum are voyo ! cine vrea liga1 platesc abonament pe o luna sau mai mult nu era nimic complicat dar o fac la ambitie ca nici ups nu baga digi 24 care e must curry
  • Mex Mex
    Care dezinteres ma Look-istilor, foarte bine au facut ca nu v-au preluat, pa voi cereti 1,5 euro per abonat, adica cu totul 10 lei, normal ca un furnizor serios nu va accepta asa ceva, sa ceara bani in plus abonatilor, da pana acum era o singura televiziune, dar care nu cerea bani in plus fata de pachetul de baza pentru liga lu peste.

    Daca doamne fereste nu va preia Digi sau Dolce in conditii bune pentru abonati, va-ati dus pe copca, cei din mediul rural care sunt consumatori de liga 1 nu-si vor baga in veci antena Focus cu 39 lei/luna. , cand la Digi vedeau cu 24 de lei si tot li se parea mult.
  • catalin catalin
    Atat va stresati... Meciurile sunt disponibile si online. Daca ma duc la o terasa, este imposibil sa nu vad meciul, daca vreau de acasa, cu smart tv conectat la pc sau un cablu hdmi plus mediabox, pot vedea meciul hd prin sopcast sau flash. Televiziunea e moarta.
  • didi didi
    decizie comerciala discretionara??? hai nu zau? nu cumva e obligatoriu sa dai bani celor de la look tv? eu am sunat la upc si am renuntat din prima la asa zisa optiune de fotbal, o mizerie prin care upc voia sa mai scoata 10 lei lunar pentru ceva ce ei spun ca e fotbal romanesc... de fapt chiar asta e, fotbal romanesc, ca daca era fotbal, poate m-as fi uitat...
  • Teodor Teodor
    Domnul Geo, care tine partea rcs-ului prin toate publicatiile acestui site, de parca ar avea actiuni la ei. Toti zic ca rds-ul va pierde clienti, ca vor migra spre UPC, iar tu cu niste argumente de tipul " Formula 1". Pai pentru aia s-au abonat? iti zic eu...NU. Pentru meciurile interne si acum nu le mai au. Cel putin 5 ani. Te-am salutat
  • skywalker skywalker
    sa nu spui ca te uitai la Discovery pe RDS...

    calitatea fotbalului romanesc vine tocmai din aceasta atitudine: "De ce sa dau eu bani ca sa vad un meci, e FOARTE NORMAL sa fie GRATIS?"

    cred ca se umple netul de petitii daca interzic astia torrentii, ca vorba aia, e dreptul nostru sa dam jos de pe net muzica, filme, windowsuri.

    macar la UPC stii ca 5 ani de acum incolo nu ai stres. Asta inseamna si stabilitate financiara si posibilitatea unor cluburi romanesti sa se dezvolte.
  • Dan Dan
    La Dolce Look tv si Look plus este si nu se vor scoate. Mai bine treceti pe Dolce!
  • Corin Corin
    Pai mai sunt cateva zile si incepe LIGA 1. Nu cred ca mai e nevoie sa puna presiune Look TV. Au inceput abonatii sa preseze. In prima etapa avem deja un meci tare Steaua-Rapid. In etapa a treia CFR-Steaua :).

Trimite un comentariu

sus