Skip to main content

LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunţa la şicanările împotriva LPF şi abonaţii vor putea să vadă Liga 1

 
LPF
LPF

LPFLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) spune să RCS&RDS încearcă "să manipuleze opinia publică şi justiţia" în legătură cu "pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei" de către LPF, precizând că speră că RCS va renunţa la "demersurile şicanatorii", iar abonaţii companiei vor putea vedea Liga 1, scrie Mediafax.

Publicitate

LPF a publicat, luni, pe site-ul propriu, un comunicat de presă, ca reacţie "faţă de acţiunile companiei RCS&RDS din ultima perioadă prin care aceasta încearcă să manipuleze opinia publică şi justiţia din România în legătură cu pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei de către Liga Profesionistă de Fotbal".

"Compania RCS&RDS a cunoscut încă din data de 2 aprilie 2014 că partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a iniţiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, în vederea difuzării meciurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional "Liga I". În acest sens, compania RCS&RDS a avut şi are în continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd în România, respectiv Societatea de Avocaţi «Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii», pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competiţia Campionatul Naţional «Liga I»", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori "cu singurul scop de a încerca, cu rea-credinţă, preconstituirea unor mijloace de probă pentru iniţierea unor demersuri neîntemeiate în justiţie, lăsând impresia lipsei unei intenţii serioase de a găsi soluţii pentru difuzarea jocurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional «Liga I» şi în sezonul 2014/15".

"Referitor la procedurile şicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de intervenţie formulată în cadrul procedurii privind înregistrarea în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), menţionăm că acestea nu au sorţi de izbândă într-o justiţie liberă şi normală precum este cea din România şi reprezintă o gravă desconsiderare a principiilor fundamentale de drept şi a persoanelor chemate să soluţioneze astfel de cereri", spune LPF.

În comunicat se mai spune că RDS&RCS nu este membru afiliat al LPF şi nu a participat la şedinţa Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care "Gino Iorgulescu a fost ales, în mod legal, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal".

"(...) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere nu influenţează valabilitatea acestora, procedura de înregistrare având un scop pur informativ", mai spune LPF.

Totodată, LPF spune că speră că reprezentanţii RCS&RDS "vor renunţa la demersurile şicanatorii şi vădit nelegale îndreptate împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal". "(...) şi avem încredere că vor găsi soluţiile comerciale pentru ca abonaţii RCS&RDS să poată viziona şi pe mai departe meciurile din Campionatul Naţional «Liga I» şi din «Cupa Ligii-Adeplast»", mai spune LPF.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, în 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

"Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat ulterior în Look Plus, n.r.) sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus (...)", spunea la momentul respectiv RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS a scos pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din media.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • bravo RDS ca ai renuntat la liga 1 .........la rds sunt transmisiuni sportive de caliate CHAMPIONS LEAGUE ,EUROPA LEAGUE,SERIE A,PRIMERA DIVISON, LIGUE1,WIMBLEDON,MOTOGP,PRELIMINARII PT. EURO 2016 plus europsort care transmite bundesliga si premier league asa ca ce pierdere e ca nu mai e liaga1 cu chiajna si botosani practic doar 2 meciuri conteaza steaua -dinamo tur retur ............UPC ce are ? doar liga1 jumate la liber si gluma aia de cupa ligii
 • daca ar fi vrut sa dea o adevarata lovitura, firma asta de 2 lei ar fi cumparat drepturi tv la toate campionatele puternice, asa cum a facut RDS-ul in urma cu 6 ani, dar astia sunt niste amarati, un fel de Telesport care dupa 6 luni dispar pentru ca "teapa" nu va fi servita de RDS si Romtelecom
 • UPC-ul mai mare decat Romtelecom??? Ori visezi ori esti pe alta lume!
 • Chiar nu conteaza cine e mai tare pe nu stiu ce piata...Momentan si oficial, Digi are in Romania de trei ori mai multi clienti decit UPCul...sau, cu alte cuvinte, insumati, clientii de televiziune si internet ai Romtelecom si UPC nu ii depaseste pe cei ai Digi...Iar majoritatea celor care au testat serviciile UPC si Digi au afirmat ca netul de la Digi este mai bun...iar tvul de la Digi - cablu - este mai ieftin si mai bun decit al UPCului - cu observatia ca UPCul are si canalele Discovery, insa intr-un pachet mai scump...Si mie imi place concurenta care ar trebui sa conduca la scaderea preturilor, insa din pacate acestea cresc, de la o luna la alta...
 • E uite ca pe asta nu a mai castigat-o. Sunt campioni in sezonul trecut. Acum sa stea la coada.
 • E un abuz gsosloan ca RDS nu a platit pentru drepturiel TV? E un abuz fata de abonatii lor poate.
 • Te declar oficial IGNORANT. RCS si Romtelecom companii prea mari ? De unde ai scos-o pe asta ? Prea mari pentru a castiga o licitatie sau cum?
 • 'I-au pacalit'. Zici ca astia sunt in curtea scolii. E simplu UPC a dat mai multi bani. RDS nu se astepta la asta. Romtelecomul a fost pasiv nici nu a participat la licitatie.
 • Sa le stea in gat astora de la RDS. Destul s-au crezut stapanii telecomului.
 • E un abuz faptul ca sunt dobitoci si in loc sa plateasca pentru a include in grila Look TV se astepata sa primeasca pomana. Ei de ce nu dau abonamente gratis ?
 • Roata se invarte si loveste RDS-ul si Romtelecomul. Lasa sa mai vad si eu liga 1 la UPC.
 • Da! Corect ! Se pare ca RDS-ul nu intelege conceptul asta. Are impresia ca i se cuvine tot.
 • Concurenta e buna pentru abonati. Creste calitatea serviciilor. Foarte bine ca UPC-ul loveste RDS-ul.
 • RDS ... niste Hoti. Ei stiu cum au facut ei manarii si acum cred ca asa face toata lumea.

Trimite un comentariu

sus