Skip to main content

Mircea Badea a pierdut apelul într-un proces cu Robert Turcescu. Badea a folosit termeni ofensatori la adresa lui Turcescu

 

badea turcescu

Robert Turcescu a câștigat apelul formulat de Mircea la Tribunalul București. Decizia este definitvă. Turcescu l-a dat în judecată pe prezentatorul emisiunii “În gura presei” pentru amenințări și instigare la violență.

Jurnalistul a avut câștig de cauză la Judecătoria Sectorului 3, în decembrie 2013, însă decizia nu era definitivă, putând fi atacată cu apel. Așa s-a și întâmplat, Mircea Badea a făcut recurs la Tribunalul București, însă acesta i-a fost respins.

Ce spune decizia instanței: Respinge apelul ca nefondat. Ia act că intimatul-reclamant nu solicită cheltuieli de judecată. Definitivă

Instanța Judecătoriei de la Sectorul 3 a catalogat limbajul lui Mircea Badea la adresa lui Robert Turcescu despre „agresiv”, „vulgar”, „indecent” și „excesiv”, în motivarea sentinței în care jurnalistul de la B1 TV a avut câștig de caz în fața lui Mircea Badea.

„Tonalitatea discursului poate fi considerată una agresivă iar mesajul transmis are capacitatea de a incita la ură și ostilitate. Pârâtul repetă cuvintele „urăsc”, „să le fac rău” ceea ce intensifică conținutul discursului și subliniază formularea intenționată”, se arată în motivarea instanței, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

Judecătoria Sectorului 3 a decis în luna decembrie a anului trecut că Mircea Badea ar trebui să-i plătească lui Turcescu daune morale de 1 leu și să publice decizia instanței, după ce aceasta devine definitivă, în trei ziare de largă circulație.

CONCLUZIA INSTANȚEI JUDECĂTORIEI SECTORULUI 3.

Instanța a identificat, în speță, mai mulți termeni ofensatori la adresa reclamantului („Colonelul Turcelu”, „propagndist de ăsta abject, hidos, oribil, putred viermănos”, „Te iubesc. În gură”, „bolnav mintal”, „lacheu de serviciu”, „tenebro-constipato-învârtoșato-încruntat”), precum și afirmații ale pârâtului continuând cu elemente ce incită la ură și intoleranță(„Deci eu îi urăsc pe acești oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc niște oaemni până la dezumanizare. Cred că am mai spus asta… Îi urăsc atât de rău pe acești abjecți.. Atât de rău îi urăsc pe ăștia (…) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac.”

Publicitate

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu