Skip to main content

Numele şi fotografiile victimelor tragediei din Ucraina, exploatate de escroci pe Facebook

 
facebook-apps
facebook-apps

facebook-appsNumele şi fotografiile victimelor avionului malaysian prăbuşit joi în Ucraina sunt exploatate de escroci, care creează pagini false pe Facebook în onoarea acestora, pentru a direcţiona traficul online către alte site-uri, scrie Mediafax, care citează Daily Mail.

Publicitate

Facebook a închis paginile respective, dar site-ul extern goalshighlights.com rămâne activ. Acesta a fost înregistrat în Bucureşti în 2010, iar Furnizorul Serviciilor Internet (ISP) a fost localizat în Olanda, potrivit dailymail.co.uk.

Paginile de Facebook, create în ziua catastrofei, le cereau utilizatorilor să acceseze un link către un site care ar prezenta imagini de la prăbuşirea avionului Boeing al Malaysia Airlines. "Camerele video au surprins momentul prăbuşirii avionului MH17 în Ucraina. Urmăriţi înregistrarea video aici", preciza link-ul respectiv.

Ken Gamble, preşedintele filialei australiene a Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Criminalităţii cibernetice, a declarat că pare ca site-ul să fi fost spart pentru a duce către site-uri pentru adulţi sau către altele care vând droguri. El a adăugat că site-urile spre care ducea goalshighlights.com conţineau fişiere virusate care infectează calculatorul după ce sunt accesate.

Gamble a precizat că escrocii se folosesc adesea de dezastre precum cel din Ucraina pentru a creşte traficul altor site-uri sau pentru "scopuri mai sinistre". "Toată lumea caută informaţii pe moment, vrea să ştie mai multe despre ce s-a întâmplat. Este o oportunitate de a profita de vulnerabilităţile oamenilor, iar emoţia este cea mai mare", a subliniat acesta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus