Skip to main content

O ziaristă a televiziunii Russia Today a demisionat în semn de protest faţă de "minciunile" difuzate

 
Russia Today
Russia Today

Russia TodayO ziarista a Russia Today (RT) si-a anuntat vineri demisia, denuntand "minciunile" televiziunii rusesti de stiri in limba engleza, apropiata de Kremlin, in special cele legate de distrugerea avionului malaiezian doborat in estul Ucrainei, scrie HotNews.ro, care citează AFP.

Publicitate

"Am demisionat astazi de la RT. Am un profund respect pentru multi oameni din echipa dar eu sunt pentru adevar", a scris pe contul sa de Twitter ziarista Sara Firth, care lucra pentru biroul din Londra, scrie hotnews.ro.

Acest anunt a venit dupa o serie de tweet-uri pe contul sau in care denunta "minciunile" televiziunii, lansata in 2005 de Kremlin cu mijloace financiare importante si cu obiectivul declarat de a contracara televiziunile occidentale.

Ziarista a inceput sa critice deschis RT in momentul in care un blogger a acuzat-o pe reteaua sociala pe o colega a sa, Polly Boiko, ca "accepta bani pentru a difuza minciunile lui Putin" legate de prabusirea avionului malaiezian.

Televiziunea de stiri este acuzata constanta ca ofera informatii denaturate, in special de la inceputul crizei din Ucraina, acuzatii dezmintite de RT.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ZebraVerde ZebraVerde
    Toata lumea care urmareste presa din afara e constienta ca CNN este de partea americanilor in timp ce RT este de partea rusiei. Daca adaugam si Euronews sau BBC News putem spune ca avem 3 sau 4 surse de informare in ceea ce priveste televiziunea, plus internetul.
    Mai putem vorbi in conditiile astea, de lipsa de surse pentru informare? Doar ignorantii raman pe bucatica lor de tara fara sa incerce macar, sa afle adevarul despre un anumit eveniment, intamplare, stire etc.
  • Iñaki Iñaki
    Banuiam :))) Atatia bani bagati si vine un film si ii umileste :))))
  • dariu dariu
    lol! asta e americanca. normal ca a demisionat. nu e prima care o face ca sa mai arunce niste perdele cenusii ale sua asupra adevarului.
  • alex alex
    Iti zic eu atat - protv si-a batut joc de emisiunea antenei :)
  • emi emi
    "sau atunci cand jurnalistii au onoare" s-ar mai putea numi titlul.
  • noName noName
    Sara Firth? Asta nu este ziaristă, este animatoare. Când o să demisioneze Ludmila Svetosenko de la Moscova atunci merită pomenit. Sara Firth din Londra este fix pix.
  • inaki inaki
    Ne aratati si noua audientele de aseara aleprimei editii Splash. Txs :)

Trimite un comentariu

sus