Skip to main content

Sebastian Ghiţă, patronul România TV, audiat în cazul ameninţărilor cu moartea

 
ghita-22_QMagazine
ghita-22_QMagazine

ghita-22_QMagazineDeputatul PSD Sebastian Ghiţă, patron al postului România TV, a fost citat săptămâna trecută, unde a răspuns în faţa procurorilor la acuzaţiile lansate de Robert Negoiţă, referitoare la ameninţările cu moartea.

Publicitate

Nu s-a început urmărirea penală pe numele lui Sebastian Ghiţă, s-a început urmărirea penală asupra faptei, susţin surse judiciare, citate de Realitatea TV.

Primarul Robert Negoiţă l-a acuzat, în urmă cu o lună, pe Sebastian Ghiţă, colegul său de partid, că l-a ameninţat cu moartea.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus, la PICCJ, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la ieşirea de la parchet, lămuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat Negoiţă.

Edilul Sectorului 3 a mai arătat că justiţia trebuie să lămurească acest caz şi că are încredere în anchetatori.
Întrebat cum au sunat ameninţările, în special cele cu moartea, Negoiţă a răspuns: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoiţă a mai spus, întrebat dacă a înregistrat convorbirea telefonică în care a fost ameninţat: "Nu fac aşa ceva, nu sunt securist", el precizând, în acelaşi context, că ştie că instituţii abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice.

Primarul a mai arătat că nu era în relaţii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiţă.

Plângerea lui Negoiţă a fost înregistrată la Registratura Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), urmând să fie repartizată unui procuror.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus