Skip to main content

Twitter recunoaşte că are o problemă privind diversitatea angajaţilor săi

 
Twitter logo
Twitter logo

twitterPlatforma de microblogging Twitter a recunoscut că are o problemă privind diversitatea salariaţilor săi şi că a angajat prea mulţi bărbaţi caucazieni şi asiatici pe posturi tehnice bine plătite, situaţia fiind similară şi la alte companii mari din Silicon Valley, scrie Mediafax.

Publicitate

Aproximativ 70% din cei aproximativ 3.000 de angajaţi ai Twitter la nivel internaţional sunt bărbaţi. În SUA, 90% din salariaţii platformei de microblogging sunt fie caucazieni, fie asiatici. Nu au fost furnizate date exacte cu privire la distribuţia la nivel internaţional, în funcţie de rasă, a salariaţilor acestui site, informează huffingtonpost.com.

Lucrurile stau chiar mai rău în cazul locurilor de muncă de programator şi al celor tehnice, care, în general, sunt cel mai bine plătite. Doar 10% din aceste locuri de muncă sunt ocupate de femei la nivel internaţional. Mai mult de 90% din locurile de muncă tehnice ale Twitter în SUA sunt ocupate de persoane caucaziene şi asiatice.

Situaţii similare se înregistrează la nivelul unor companii precum Google Inc., Facebook Inc., Yahoo Inc. şi LinkedIn Corp., care, de asemenea, au puţine angajate şi puţini salariaţi de culoare şi latino.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus