Skip to main content

21 August. "Dreptul de a fi uitat": Google a eliminat din căutări 12 linkuri la ştiri ale BBC News

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Google-logo-the guardianREZULTATE. Google a eliminat din căutări un număr total de 12 linkuri la ştiri ale BBC News, în baza "dreptului de a fi uitat", în conformitate cu controversata decizie din luna mai a Curţii Europene de Justiţie (CEJ), scrie Mediafax.

Google a notificat în fiecare caz radiodifuzorul public britanic (BBC) privind eliminarea de linkuri, însă nu a dezvăluit cine a făcut solicitările în acest sens, potrivit bbc.co.uk.

Ştirile respective nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor pe Google, însă vor fi afectate numai căutările realizate din Europa, având în vedere că decizia CEJ vizează doar ţările europene.


"Dreptul de a fi uitat": Google a eliminat din căutări 12 linkuri la ştiri ale BBC News


TRAGIC. Tatăl jurnalistului american decapitat în Irak a apreciat miercuri că fiul său a murit ca un "martir pentru libertate" şi nu a meritat să fie "masacrat" în acest fel, relatează AFP, citat de Mediafax.
Exprimându-se în faţa casei din Rochester (New Hampshire, nord-estul Statelor Unite), părinţii lui James Foley, decapitat de către jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) în Siria, au adus omagii fiului lor, care, în opinia lor, a rămas "curajos până la capăt".
Tatăl jurnalistului american decapitat în Irak a apreciat că fiul său a murit ca un "martir"


DECIZIE. Platforma de microblogging Twitter a anunţat că va elimina imaginile şi înregistrările video care prezintă persoane decedate, la solicitarea membrilor familiei acestora, scrie Mediafax.
"Pentru a respecta dorinţele celor dragi, Twitter va elimina ansamblul de imagini cu persoane decedate în anumite circumstanţe", a anunţat Nu Wexler, purtătorul de cuvânt al Twitter, marţi, prin intermediul unei postări pe platforma de socializare.
Twitter va elimina imaginile cu persoane decedate, la solicitarea familiilor acestora

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus