Skip to main content

A murit Dinu Patriciu, fostul patron al trustului Adevărul

 
Dinu Patriciu - B1 TV
Dinu Patriciu - B1 TV

Dinu Patriciu - B1 TVDinu Patriciu a murit la Londra, la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV. Omul de afaceri, care a deţinut trustul de presă Adevărul Holding, suferea de o boală hepatică progresivă. Dinu Patriciu se mutase în capitala Marii Britanii în luna ianuarie.

Publicitate

Dinu Patriciua ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat.

Dan Costache Patriciu, s-a născut la data de 3 august 1950, în familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelică, potrivit wikipedia.

Tatăl său, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizică şi mineralogie şi a lucrat ca geolog-şef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Română (societate română cu capital anglo-olandez), o sucursală a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co. Tatăl său a fost anchetat de către Parchetul Militar din România în scandalul "sondelor deviate", care a făcut valuri timp de doi ani în presa vremii. În acea vreme, Inspectoratul Minier al Statului acuza Societatea Astra Română că exploatează petrol din zone proprietate a statului, cu sonde deviate.

DINU PATRICIU a absolvit Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti în anul 1975, obţinând diploma de arhitect. După absolvirea facultăţii, a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerţului Exterior. A primit numeroase premii de arhitectură şi design în România şi în străinătate.

Apoi, în anul 1978 este admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectură din Bucureşti. Face meditaţii la desen tehnic cu cei care doreau să devină arhitecţi, având după spusele sale 85 de elevi pe an (printre care şi cunoscutul solist al formaţiei Holograf, Dan Bittman, care nu a trecut însă examenul de admitere la institut).

Împreună cu câţiva colegi, câştigă un concurs internaţional de arhitectură pentru construirea unui palat la Abu Dhabi pentru fiul şeicului Reza. Între anii 1984-1990, efectuează mai multe deplasări în Emiratele Arabe Unite, unde participă la realizarea unor proiecte asemănătoare.

În perioada regimului comunist, el a acumulat o vastă experienţă în domeniul imobiliar, finalizând peste 40 de proiecte locative şi de spaţii comerciale în România şi mai mult de 25 de complexe de lux, clădiri de birouri şi hoteluri în Emiratele Arabe Unite.

Revine în România după Revoluţia din decembrie 1989, pentru a intra în politică şi afaceri: imobiliare, presă, servicii financiare şi, în cele din urmă, petrol.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cipi cipi
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE ! A FOST UN OM DE AFACERI DE SUCCES
  • Andrei Andrei
    Scuzati. Rompetrol.
  • Andrei Andrei
    La fel de bine am putea spune si "omul de afaceri care a detinul lantul de magazine mic.ro, afacere care a bagat in faliment o groaza de colaboratori". Sau..."omul de afaceri care a cumparat ieftin Petronidia, ca sa o vanda scump". Sau... "omul de afaceri care a reusit sa faca praf banii castigati din vanzarea Petromidia".
    D-zeu sa-l ierte. Ma doare sufletul pentru toti cei care au avut de suferit din cauza acestui mare om de afaceri.

Trimite un comentariu

sus