Skip to main content

Activewatch, solidar cu Tolontan: „şi-a demonstrat profesionalismul şi verticalitatea indiferent de regimul politic de la putere sau de proprietarii instituţiei media”

 
tolontan
tolontan

tolontanÎntr-o scrisoare deschisă ActiveWatch îşi exprimă public solidaritatea cu jurnalistul Cătălin Tolontan, director al publicaţiei Gazeta Sporturilor, "care este în această perioadă ţinta unor atacuri politice şi mediatice meschine, suspecte de interese partizane şi de rea-credinţă".

Publicitate

Organizaţia aminteşte că, săptămâna trecută, Preşedintele Traian Băsescu s-a referit la Cătălin Tolontan „într-o manieră incalificabilă şi inacceptabilă pentru un şef de stat, adresându-i acestuia jigniri care dau măsura respectului pe care îl manifestă primul om din stat pentru mass-media".

ActiveWatch vorbeşte apoi despre profesionalismul şi verticalitatea lui Cătălin Tolontan:

"În activitatea sa jurnalistică, Cătălin Tolontan şi-a demonstrat profesionalismul şi verticalitatea indiferent de regimul politic de la putere sau de proprietarii instituţiei media în care a activat. Investigaţiile jurnalistice coordonate de Cătălin Tolontan de-a lungul timpului au un incontestabil conţinut de de interes public (fiind folosite inclusiv de procurorii DNA) şi pot fi oricând materiale de studiu recomandate jurnaliştilor sau studenţilor la Jurnalism", se arată în scrisoarea ActiveWatch.

Organizaţia de media atrage atenţia că jurnaliştii independenţi devin în perioadele electorale ţinte pentru unii politicieni.

"Constatăm cu îngrijorare că vocile independente şi nepartizane devin, îndeobşte în perioadele electorale, ţinte ale unor încercări de decredibilizare lipsite de scrupule, într-un război mediatic dominat de interesele de grup ale unor actori politici", mai spune ActiveWatch.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tabloidus Tabloidus
    Tolo nu e decat o goarna ceva mai alfabetizata, ce-i drept. A lui Voiculescu. Asa cum si altii isi castiga painea tot din asta, gen Banciu, Badea, Gadea si altii.
    Omu' castiga o paine si trebuie sa para cat mai credibil, asa ca mi se pare onest sa implice si Crucea Rosie daca e nevoie. Ca nu-i plateste nimeni ratele.
  • Deontologu' Deontologu'
    Chestiunea e simpla in cazul lui Tolo: omul a pus botu' la niste bani albiti de patron, nu e nimic ilegal in asta. Problema lui e ca face pe vajnicul luptator impotriva imoralilor, ca le stie pe toate si uite ca nu avea chipurile habar de imbarligaturile Varanului.
  • paul stefanescu paul stefanescu
    Mai Boate mai,
    parca ii vad pe Dej si Pauker distrugandu-l pe Patrascanu.
    Tolontan a dovedit cu varf si indesat ca este basist din cap pana in picioare, dupa cum si Patrascanu era comunist pana in adancul sufletului.
    Tolontan este macelarit pentru deviatonism de la noua linie basista: adica linia udrista.
    Nu are Tolontan nicio vina cu Voiculescu, oricum e o tampenie crasa chestia cu Crescent, Ceasca si Gazeta.
    Crima lui Tolontan (pentru falanga udrista a basistilor) este cu Gala Bute care o va duce pe Udrea acolo (ca institutie) unde va ajunge si Basescu (nu va speriati basisti, cititi finalul ca e happy).
    Dar va imaginati ce trebuie sa fie in sufletul lui Tolontan, cand se vede atacat si pus la zid tocmai de tovarasii lui de lupta basista si se vede in dizgratia Capitanissimului?
    Pe care il iubeste sincer.
    Tolontan este un Lucretiu Patrascanu al basismului.*

    * Definitie: Basismul este o doctrina politica post-capitalism, bazata pe constructia haosului politic si economic, ura, divizare si invrajbire a societatii, avand ca scop concentrarea quasi-totala a mecanismelor puterii in mainile unui grup restrans de oameni. Puterea discretionara este exercitata prin deturnarea mecanismului justitiei si instituirea in acest fel a fricii si terorii. Ca si catalizator al terorii si ca factor de divizare si invrajbire a societatii si propagare a urii este constituita si utilizata media de propaganda. Propaganda imbraca atat forma mass-media clasica dar se realizeaza si prin poluarea tuturor forumurilor si a Internetului in general cu mici textulete raspandite de oameni specializati. Textuletele, in cantitate mare, au menirea sa creeze o imagine falsa a opiniilor reale ale populatiei.
    De exemplu, conform tuturor studiilor, romanii din perioada basita preferau un anumit post TV, in timp ce prin metoda basista descrisa mai sus, a textuletelor virtuale, acel post de televiziune era pe internet majoritar dezavuat cu ura, limbaj agresiv, cuvinte dure etc.

    Numele doctrinei provine de la omul politic roman de la inceputul secolului XXI Basescu Traian zis Chioru care dupa doua mandatate prezidentiale in Romania si o incercare nereusita de a se proclama Imparat, a obtinut cetatenia tarii vecine, Republicii Moldova, unde a mai indeplinit inca doua mandate prezidentiale, introducand basismul si in aceasta tara.
  • Malin Bot Malin Bot
    Cand au fost agresati fizic trei ziaristi, la protestul ilegal al Antena 3, smecherii din gasca lui Mircea Toma au scaldat-o penibil.

    Cand i se cere lui Tolontan sa explice cum e cu banii Crescent bagati de Voiculescu in afacerea de presa, ceata de pițigoi a lui Toma începe să țipe. Inca o dovadă că Agentia de Monitorizare a Presei a devenit o anexă a actualei puteri.

    Ti se face greata de oamenii aceștia.

    http://www.evz.ro/falsa-societate-civila-cum-mimeaza-activismul-smecherii-care-sunt-in-realitate-anexe-ale-puterii.html
  • kiaburu kiaburu
    lucrurile in tara asta au luat-o razna definitiv. ar fi si cazul sa existe solidaritate fata de cei aflati in postura de victima ale unor atacuri politice
  • geo geo
    ActiveWatch doarme cind Seful statului si Justitia sunt terfelite, seara de seara la Antena 3...si nu am citit nicaieri cum ca ActiveWatch solicita celor de la Antena 3 sa isi respecte deontologia profesionala...
  • ronny ronny
    tolontan are norocul de a fi amestecat cu numele lui vociulescu. de-aia toti sar pe el. asta e soarta pe care o suporta toti cei care intr-un fel sau altul au avut vreo legatura cu antena sau cu dan voiculescu

Trimite un comentariu

sus