Skip to main content

Acuzaţiile penale aduse lui Patriciu vor fi clasate, plângerile sale continuă dacă vor moştenitorii

 
SEDINTA BURSIERA - DESCHIDERE
SEDINTA BURSIERA - DESCHIDERE

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Publicitate

Acuzaţiile anchetatorilor români aduse omului de afaceri Dinu Patriciu, decedat azi la Londra, în două cauze, una la DIICOT, una la Parchetul Tribunalului Bucureşti, vor fi clasate cu privire la acesta, iar în cazul plângerilor făcute de el, procedurile vor continua doar la cererea moştenitorilor, scrie Mediafax.

Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a precizat, marţi, pentru Mediafax, că omul de afaceri Dinu Patriciu este vizat într-un dosar al structurii centrale.

DIICOT nu a dorit să ofere informaţii despre caz, dar a menţionat că, în continuare, urmare decesului omului de afaceri, acuzaţiile ce-l vizau pe acesta vor fi clasate, iar acţiunea va continua în ceea ce-l priveşte doar pe latură civilă, context în care, în cazul concretizării dosarului vor fi introduşi în cauză din punct de vedere civil moştenitorii.

Conform unor surse judiciare, faptele pentru care este vizat omul de afaceri în cazul de la DIICOT sunt de delapidare şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Unul dintre avocaţii omului de afaceri a arătat la rândul său că dosarul în care era vizat Dinu Patriciu la DIICOT reprezintă un caz mai vechi, disjuns din "dosarul mare Rompetrol".

Avocatul a precizat de asemenea că, pentru faptele ce îl vizează pe Patriciu în acest caz, procurorii vor dispune clasarea şi continuarea cercetărilor faţă de restul persoanelor vizate.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus